Eğitim Yapıları Panel Serisi 1: "Mimarlık ve Öğrenmenin Yeni Yolları"



VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD)'nin 3 yıl önce başlattığı VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi kapsamında hazırlanan Eğitim Yapıları kitabı, okuyucularla buluşmaya hazırlanıyor.

20 yıllık tecrübesiyle birçok eğitim yapısına imza atan mimar Dorte Mandrup, kitabın 22 Ocak 2014 Çarşamba günü Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)'de gerçekleştirilecek tanıtım gecesine konuşmacı olarak katılacak.

Eğitim yapılarının yenilenmesine odaklı projeleriyle tanınan Danimarkalı mimar, farklı eğitim modelleri ve yapıları arasındaki bağlantıyı içeren bir konuşma gerçekleştirecek. Mimar Şebnem Yalınay Çinici’nin moderasyonunu yapacağı “Mimarlık ve Öğrenme’nin Yeni Yolları” başlıklı konuşmada; eğitim yapılarında mimarinin başarıya katkısı, eğitim ortamlarının farklı disiplinlere göre düzenlenmesi gibi konulara değinecek. 


Dorte Mandrup, Kopenhag'daki Kvartershus halkevi projesinin önünde.  / Fotoğraf: Uffe Weng, Ulrike Schacht


Paneli canlı yayın ile VitrACagdasMimarlikDizisi.com adresinden izleyebilirsiniz. Ayrıca TSMD Mimarlık Merkezi, İstanbul’a canlı yayın ile bağlanıp, paneli eşzamanlı olarak Ankaralı mimarlar ile buluşturacak.  


Dorte Mandrup hakkında:

Dorte Mandrup Arkitekter şirketinin kurucusu ve sahibi Mandrup, ağırlıklı olarak eğitim yapılarının yenilenmesi, eğitim ortamı, eğitim ortamlarının farklı disiplinlere göre düzenlenmesi konulu projelere imza atıyor. “Yeni çağın bilgi transferini nasıl oluşturabiliriz?” sorusundan yola çıkarak öğrenci ve öğretmenler için farklı çözümler sunan mimar, oluşturduğu dinamik mekânlarla, disiplinlerarası etkileşimi de sağlıyor. Geliştirdiği projelerle eski eğitim yapılarını yeni eğitim yöntemlerine göre yeniden düzenleyen Mandrup, eğitmenlerin çalışma tekniklerini sorgulamalarına yardımcı oluyor.


VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi ve Eğitim Yapıları hakkında:
VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi kapsamında yayımlanacak “Eğitim Yapıları” başlıklı kitapta; Türkiye’de 2000 yılı sonrasında inşa edilen okul öncesi eğitim yapıları, kampüsler, teknoparklar, ArGe merkezleri gibi eğitimle doğrudan ilişkili yapılardan örnekler yer alıyor. Türkiye’de çağdaş mimarlık alanında kaynak ve bellek oluşturmayı amaçlayan kitabın editörlüğünü Banu Binat ve Neslihan Şık yapıyor. Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan kitap, VitrACagdasMimarlikDizisi.com adresinden e-kitap formatında da temin edilebilecek.

Reklam Goruntulenme Bolumu