“Eğitimsiz Personel, En Büyük Sıkıntımız”



37. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da Surteco Decor Döllken Weimar Departmanı Satış Müdürü Yiğiter Uysal ile bir araya geldik. Uysal, yapı sektörü için 2013 yılının yatırım yılı olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Çünkü kamusal sektörde hem özel sektörde çok ciddi yatırımlar görüyoruz ve bu potansiyel süreç bu yıl da devam ediyor. Önümüzdeki 3 sene boyunca da bu şekilde devam edecek diye öngörüyoruz”.

Surteco olarak eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayan Uysal, sektördeki en büyük sıkıntının eğitimsiz personel olduğuna dikkat çekti: “Her şeyin başı eğitim diyoruz. Yapı sektöründeki eğitimsiz personel bizim karşılaştığımız en büyük sıkıntılardan biri. Ayrıca işçi sağlığı ve iş güvenliği hususları biraz göz ardı ediliyor. Bizim ürünlerimiz spesifik ürünler; belirli bir eğitim seviyesi gerektirmeyen ürünler. Ancak buna rağmen biraz kolaycılığa kaçmak ve standart uygulamalardan ayrılmamak, karşımıza bariyerler olarak çıktı. 2013 senesinde kendi bünyemizde Türkiye’nin dört bir tarafında ücretsiz olarak verdiğimiz eğitimlerle bu önyargıları aşmayı başardık. 2014 senesinde de bu eğitim programlarımız devam ediyor”.

Uysal ayrıca; spesifik, estetik, işlevsel ve dayanıklı ürünleriyle ön plana çıkan Surteco’nun Ar-Ge’ye büyük yatırım yaptıklarının altını çizdi. 

Reklam Goruntulenme Bolumu