EKODesign 2012 Workshop 3: "Mimarlık ve Malzemede Sürdürülebilir Tasarım"



EKODesign 2012 Workshop programı kapsamında Material ConneXion İstanbul (MCI) işbirliğiyle düzenlenen “MCI Araştırma Çalıştayı: Mimarlık ve Malzemede Sürdürülebilir Tasarım” atölye çalışması, OBR Open Building Research kurucu mimarlarından Paolo Brescia'nın yürütücülüğünde gerçekleşecek. 

Kapsam:
Son kullanıcı kimlikleri ve malzemeler, ilham verme aşamasından bir tasarım zorluğunun üstesinden gelinmesine kadar olan süreçte fikirleri gerçeğe dönüştürme gücüne sahiptir. Doğru malzeme seçimi ve kullanıcı ihtiyaçları tasarımlara yeni bir soluk getirirken endüstrilerde de devrim niteliğinde değişiklikler meydana getirmektedir. Her geçen gün akıllara durgunluk veren ileri teknolojiden sürdürülebilirlik açısından en güncel ve en mükemmele kadar yeni gelişmeler meydana gelmektedir. Bu hızlı gelişen yenilikler dünyasında zirvede kalabilmek için farklı sektörlerdeki en son malzeme gelişmelerini takip etmek gerekmektedir.

Material ConneXion
; New York, Bangkok, Köln, Daegu, İstanbul, Milano, Pekin, Seul ve Şangay ofisleriyle tüm malzeme bilgisini tasarım dünyasına sunmaktadır. Material ConneXion İstanbul yıllık programı dahilinde yapılması planlanan araştırma çalıştaylarının ilki, EKODesign 2012 kapsamında Paolo Brescia yönetiminde Material ConneXion İstanbul kütüphanesinde gerçekleştirilecek. "Mimarlık ve Malzemede Sürdürülebilir Tasarım” temalı çalıştay katılımcılarına, son kullanıcının tasarımın merkezinde yer aldığı daha gerçekçi, sürdürülebilir mimarlık yaklaşımlarını araştırma/inceleme fırsatını yakalama şansını uzman moderatör Paolo Brescia ile sunacak.

Amaç:
- Mimarlık ve malzeme tasarımı aracılığı ile son kullanıcı kimliklerinin anlatımı ve toplum üzerinde algı yaratmak
- Son kullanıcının kimliğinin ve toplum üzerinde yaratılan algının anlatılımda mimarlığın etki ve gücünü araştırmak
- Öğrenciler, genç mimarlar ve akademisyenlerden oluşan grupla birlikte yeni sosyal ve kültürel sürdürülebilir yaklaşımlar üzerine odaklanmak
- Çalıştay sırasında katılımcılardan mimarlık ve kentsel tasarım alanlarındaki proje ve deneyimleri ile ilgili kritik yapılması istemek, yapılacak eleştiri ve önerilerde malzemenin önemi ve fonksiyonunu tartışmak

Yöntem:
Workshop katılımcılarının beraberlerinde beğendikleri ya da eleştirdikleri sürdürülebilir mimarlık örneklerini getirmeleri istenirken, bu örnekler üzerinden etkileşimli bir tartışma/fikir alışverişi ortamı yaratılması planlanıyor. Malzemeler üzerine yapılacak tartışmalarda geleneksel malzemelere çok çeşitli alternatifler sunan Material ConneXion Kütüphanesi 'nden faydalanılacak.

Katılımın ücretli olduğu atölye çalışması hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve kayıt yaptırmak için tıklayınız.