"EKODÜNYA Yaklaşırken - Green Drinks" ile Yeşil İş Modelleri YEM'de Tartışılacak



Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi’nin (YEM) 2005 yılından bu yana mimarlık ve yapı sektöründe ekoloji, sürdürülebilirlik, çevre dostu binalar ve uygulamalar konularında başarıyla sürdürdüğü çalışmalara bir yenisini daha ekliyor.

Her ayın son Salı akşamı gerçekleştirilecek olan “Ekodünya Yaklaşırken - Green Drinks” Buluşmaları ile, 2011 yılı Nisan ayına kadar gezegenin tükenen kaynakları karşısında “ulaşım, tasarım, finans, teknoloji, gelecek ve enerji” alanlarında üretilen çözümler tartışılacak. Etkinlikler dizisinin ilki ise, 26 Ekim 2010 tarihinde ve EMBARQ - Sürdürülebilir Ulaşım Merkezi Türkiye Direktörü Sibel Bülay ile Otomotiv Sanayii Derneği Teknik Koordinatörü Hülya Özbudun’un katılımları eşliğinde “Yeşil Ulaşım” başlığını taşıyacak.

26 Ekim’deki ilk “Ekodünya Yaklaşırken” buluşmasında, sürdürülebilir ulaşım modelleri ve otomobil sektörünün iklim değişikliğine olan etkisi ele alınacak.

27 Nisan – 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece’de Yapı / TURKEYBUILD İstanbul Fuarı ile beraber düzenlenecek EKODÜNYA Fuarı ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek “Ekodünya Yaklaşırken” toplantıları, sürdürülebilirlik konusunda farklı alanlardaki duyarlı toplulukları, farklı temalar altında buluşturacak ve başarı hikâyeleri ile yeşil iş modellerinin tartışıldığı bir platform olacak. Toplantılara “Green Drinks” adı altında dünyada çeşitli şehirlerde aynı formatta yapılan etkinlik eşlik edecek.

“Ekodünya Yaklaşırken- Green Drinks”: “Yeşil Ulaşım”

26 Ekim 2010 Salı
19:00 – 19:40
Yeşil Ulaşım

Sibel Bülay / Sürdürülebilir Ulaşım Merkezi Türkiye Yöneticisi
Hülya Özbudun / Otomotiv Sanayii Derneği Teknik Koordinatörü

19:40 – 20:30 Green Drinks İstanbul

Kayıt ve detaylı bilgi lütfen tıklayınız.


Konuşmacılar Hakkında

Sibel Bülay
EMBARQ - Sürdürülebilir Ulaşım Merkezi Türkiye Direktörü

EMBARQ’a katılmadan önce Ford’da ürün geliştirme alanında çalışan Sibel Bülay, sürdürülebilirlik alanında çalışmalara öncülük etti, Ford Unlimited Think Tank’da görev aldı ve sistem mühendisliğini proje gelişim sürecine entegrasyon süreçlerinde görev aldı. Sibel Bülay Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Gaziantep’te öğretim görevlisi. İstanbul metrobüs projesine de danışmanlık yapan Sibel Bülay halen İstanbul’da tarihi yarımada karbon emisyonlarının kısıtlanmasına yönelik hazırlanacak ulaşım master planına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Sibel Bülay Michigan Üniversitesi’nden hem makine mühendisliği, hem de işletme alanlarında master derecesi sahibi ve New York State Üniversitesi’nde de iletişim alanında eğitim aldı.. Ayrıca EMBARQ adına Türkiye Sürdürülebilir Ulaşım Merkezi’ni kurdu.

EMBARQ Hakkında: EMBARQ global ölçekte çevresel ve finansal olarak sürdürülebilir ulaşım çözümleri üreterek kentlerdeki yaşam kalitesini artırmayı hedefler. 2002 yılından bu yana EMBARQ Meksika, Brezilya, Hindistan, Türkiye ve Andean Bölgesi (Bolivya, Kolombiya, Ekvador ve Peru)’nde kuruduğu Sürdürülebilir Ulaşım Merkezleri (SUM) ile kirliliği azaltmak, toplum sağlığına katkıda bulunmak, güvenli, ulaşılabilir ve çekici kentsel mekanlar yaratmak üzere yerel yönetimlerle çalışmalarını sürdürüyor. EMBARQ bünyesinde mimardan, hava kalitesi uzmanına, harita mühendisinden, gazeteciye, sosyologdan, inşaat ve ulaşım mühendisine uzanan geniş yelpazede yetmiş uzman çalışıyor.

Hülya Özbudun
Otomotiv Sanayii Derneği Teknik Koordinatörü

Hülya Özbudun, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği eğitiminin ardından, New York State Üniversitesi Endüstri Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Türkiye Elektrik Kurumu’nda başlayan profesyonel yaşamına, TAI ve TEKLAS’ta devam eden Özbudun, halen Otomotiv Sanayicileri Derneği Teknik Koordinatörlüğünü yürütüyor. Özbudun, Otomotiv Sanayicileri Derneği adına Kopenhag İklim Değişikliği konferansı başta olmak üzere çeşitli konferans ve workshoplarda otomotiv sektörü ve iklim değişikliğine etkisi üzerine konuşmalar yaptı.

Green Drinks Hakkında
1989 yılında Londra'da başlayan Green Drinks, 60 ülkede, 700'den fazla şehirde düzenlenen, ağ oluşturma ve geliştirme amacı taşıyan aylık bir networking aktivitesidir. Kar amacı taşımayan ve kendiliğinden organize olan Green Drinks, yeşil profesyoneller, akademisyenler, sivil toplum örgütleri, çevre gönüllüleri gibi katılımcılara açık olarak çalışmalarını sürdürüyor. Green Drinks 2009 Mart ayında gerçekleştirilen ilk buluşmasıyla Türkiye'de de faaliyet göstermeye başladı.

Green Drinks İstanbul aylık olarak toplanan, yeşilin farklı tonlarının bir araya geldiği, katılımcılarının yaptıkları işler veya ilgi alanlarına göre fikir paylaştığı bir ortam niteliğinde. 2010 yılı Mart ayından itibaren bu toplantılarda yeşil yaklaşımlara duyarlı ve dalında başarılı katılımcıların kendi uzmanlık alanları ile ilgili yaptıkları konuşmalarla geliştirilen Green Drinks Istanbul, "Her Ayın Son Salı'sı" sloganı ile düzenli olarak buluşmalar gerçekleştirmeyi ve katılımcılarını arttırarak "yeşil algıyı geliştirme" yolunda katkı sağlamayı hedefliyor. “Ekodünya Yaklaşırken – Green Drinks” ile yeni bir model oluşturarak daha büyük bir kitleye erişmeyi, katılımcıların network ağını genişletmeyi ve sonucunda sürdürülebilir bir sosyal sorumluk modeli oluşturmayı amaçlıyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız. 

EKODÜNYA Fuarı Hakkında
Yapı sektörünün 34 yıldır bölgesinde – Balkanlar, BDT ülkeleri ve Rusya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika- en büyük buluşması olan YAPI FUARI/ TURKEYBUILD İstanbul, Yapı-Endüstri Merkezi’nin misyonu olan kaliteli, evrensel ve çevreye duyarlı yapılaşmayı amaçlayan en büyük etkinliğidir. EKODÜNYA Fuarı, çevreye duyarlı yapılaşmanın uygulanabilirliğini göstermek amacı ile, 27 Nisan – 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında ve Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde YAPI FUARI/ TURKEYBUILD kapsamında özel bir alanda etkinlikleri ve malzeme sergilemeleri ile yer alacaktır.