Ekolojik Kent'e Fransız Eli!



Alandaki su ve enerji sistemleri ile ilgili altyapının fizibilitesinin yapılan proje hakkında bilgiler veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Sezer Cihan, projenin bütçesinin 602 125 Euro olduğunu, proje sözleşmesinin ise 15 Ocak 2013 tarihinde imzalandığını ve süresinin 12 ay olduğunu belirtti.

Projenin amacının alandaki su ve enerji bakımından tasarruf sağlayacak çözümler ortaya koymak olduğunu vurgulayan Cihan, "Bu kapsamda geliştirilecek proje senaryoları yaklaşık bir yıl çalışıp en uygun projenin hayata geçmesi sağlanacak. Bu süreçte alandaki öngörülen yapılarla ilgili su, güneş, rüzgâr ve diğer yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili en elverişli olanlar proje kapsamında değerlendirilecek." diye konuştu.

Proje kapsamında gerçekleştirilen ikinci toplantıyı Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde yaptıklarını ifade eden Cihan, proje koordinatörü Simon Avlagnier ve ekibi Oriana Lim Fat, Raouf Gnouma, Uluğ Arnas Fransız heyeti olarak toplantıya katıldıklarını kaydetti.

Uluğ Arnas'ın proje çalışmalarını yürütmek amacıyla bir yıl boyunca Gaziantep'te çalışmalarına devam edeceği bilgisini veren Cihan, İrem Elbeyli, Seda Müftüoğlu, Emre Kahraman ve Ayşegül Tekerekoğlu'nun da proje ekibinin içerisinde olduğunu anımsattı.