“Ekolojik Kriz Ortamında İstanbul’da Gündem, Söylem, Eylem”



"Ekolojik Kriz Ortamında İstanbul’da Gündem, Söylem, Eylem" başlığıyla gerçekleşecek bu seneki İstanbul Buluşmaları, çözüm bekleyen en acil sorunlarımızdan biri olan ancak küresel ve ulusal gündem içinde kendisine ön sıralarda yer bulamayan ekolojik kriz ve küresel iklim değişikliği meselesine odaklanıyor.

İstanbul perspektifi ile bakılınca, odağa alınan konu yerel gündem ile ilişkileniyor; göç ve mültecilikten büyük projelere, yerel demokrasi ve politikadan medyaya, sokak, park ve bostanlara kadar bütün yerel konu başlıkları küresele eklemleniyor. Bu seneki buluşmada, küresel iklim değişikliğine İstanbul’dan verilen cevaplar gündeme getiriliyor.

Üç ana başlık altında yerel ve küresel gündemin birbirleri ile nasıl ilişkilendiği tartışalacak etkinlikte; alışılagelmiş konuşmacı-dinleyici ikileminden uzaklaşarak her konuda yapılacak çerçeve sunuşların ardından dinleyenlerin de konuşmacı olacağı, ilgili konuda okuyan, araştıran, söylem ve eylem üreten katılımcıların da deneyimlerini ve görüşlerini aktarması talep edilecek.

Reklam Goruntulenme Bolumu

İstanbullunun yereli ve yerel politikayı nasıl ürettiğini, kendi gündemini dünyanın ve memleketin gündemi ile nasıl ilişkilendirdiğini, sözün ve eylemin sahiplerinden dinlemeyi amaçlayan etkinliğin program akışı şu şekilde:



Etkinlik kaydı için tıklayınız.