Ekonomik ve Çevreci İnfrared Isıtıcı Tonia



Aydınlatma ısıtma sektöründeki ticari faaliyetlerine 1998 yılında başlayan Günaydın, 2005 yılından itibaren Tonia markası altında, kendi tasarımı ve üretimi olan özel helezonik sargılı ısıtıcı elemanlar ile orta dalga infrared ısıtıcılar üretiyor. Ekonomik, verimli ve çevreci bir ısıtma aracı olması nedeni ile Türkiye, Rusya, Ukrayna, Bulgaristan ve Romanya pazarlarında büyük ilgiyle karşılanan Tonia infrared ısıtıcılar, bu pazarların %30’una sahip durumda. Bu teknolojiyi Günaydın Aydınlatma ile endüstriyel alana da aktaran Tonia; plastik, otomotiv, cam, ağaç işleme, gıda ve tekstil gibi birçok endüstriyel alanda ısı çözümleri üretiyor.

Dünyada hızla artan nüfusa paralel olarak karşımıza çıkan enerji ihtiyacıyla birlikte, kaynakların verimli kullanılması ve çevreye verilen zararın en aza indirilmesi de giderek önem kazanıyor. Tonia, yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilebilen ve atığı olmayan tek enerji türü olan elektrikli ısıtıcılar üreterek bu problemlerin en aza indirilmesi için çalışıyor. Tonia infrared ısıtıcılar, ısıyı en verimli şekilde iletmesi, 27 saniyelik kısa ısıtma süresi, sağlıklı ve homojen ısıtması nedeni ile elektrikli ısıtıcılar arasında öne çıkıyor.

Tonia infrared ısıtıcılar orta dalgada ışıma yapıyor ve kullandıkları elektrik enerjisinin tamamını %94 ışıma ve %6 konveksiyon yolu ile ısı enerjisine çevirerek bulundukları ortama aktarıyorlar. Çalışma prensipleri gereği ortam havasından önce, ışığının düştüğü nesneleri ısıtan infrared ısıtıcıların, klasik ısıtma sistemlerine kıyasla ısı ve enerji kayıpları da en alt düzeyde. Bu avantajları ile Tonia infrared ısıtıcılar, geleneksel ısıtma sistemlerine kıyasla %80’e varan oranlarda daha verimli olabiliyor.

Isıtma konusunda ihtiyacı olan her endüstri koluna ve son tüketiciye hizmet veren Günaydın Aydınlatma, İstanbul merkezli tesislerinde, 8.000 m² kapalı alanda faaliyet gösteriyor, yurtiçi ve yurtdışına satış yapıyor.