El Kaide'nin Arsası Satılıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2005 yılında icradan aldığı El Kaide’nin Zeytinburnu arsasını satışa çıkardı. Emlak GYO, BM’nin terörü destekleyen şirketler listesinde yer alan Nasco Nasreddin Holding’inken icradan satın aldığı 15 bin 500 metrekare arsayı 41 milyon YTL muhammen bedel üzerinden satacak. Arsayı 2005 yılında 18.8 milyon YTL’ye alan Emlak GYO böylece iki yılda yüzde 120’nin üzerinde kâr etmiş olacak.

Nasco Nasreddin Holding, 2001 yılında, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi tarafından uluslararası terör örgütü El Kaide’yi destekleyen şirkeler arasında gösterilmişti. Bunun üzerine faaliyetleri yasaklanan şirketin gayrimenkulleri icaradan satışa çıkarılmıştı.

Körfez’den alıcı var
Bu gayrimenkuller arasında yer alan Zeytinburnu’ndaki fabrika binasının satışı için 2005 yılında Zeytinburnu 3. İcra Müdürlüğü tarafından açık artırma yapılmıştı. İhalede 18 milyon 800 bin YTL tahmini bedel ile en yüksek teklifi Emlak Konut GYO vermişti. Arsa ile Körfez kökenli yatırım bankaları ve gayrimenkul geliştirme şirketleri yakından ilgileniyor.

Bu arsanın yanı sıra Emlak GYO 4 parsel arsayı daha satacak. Satışa çıkarılan arsalar arasında Zeytinburnu sahil şeridindeki otel ve turizm imarlı 73 bin metrekare ve 184 milyon YTL muhammen bedelli arsa dikkat çekiyor. Beylikdüzü’nde 2 bin 93 ve 4 bin 278 metrekare alanlı 2 parsel 6 milyon 500 bin YTL ve İzmir Konak’ta 6 bin 810 metrekare alanlı arsa ise 4 milyon 250 bin YTL tahmini bedel üzerinden satılacak. İhaleler 29 Mayıs’ta yapılacak.

Zeytinburnu çok gözde
* 2004 yılından bu yana emlak piyasasında yaşanan yükseliş ve makro projeler ile Zeytinburnu çok popüler hale geldi.

* Bölgeye inşa edilecek olan Zeyport projesi Rönesans İnşaat tarafından yapılacak.

* Boğaziçi’ne yapılacak ikinci tüp geçit Göztepe’den batacak ve Zeytinburnu’ndan çıkacak.

* Bölgede TMSF’ye ait Santral Mensucat binasını Malatya kökenli işadamı Mesut Toprak’ın Astay Gayrimenkul’ü almıştı.

* Ayrıca TCDD tarafından satışa çıkarılan Zeytinburnu Limanı’nı ise geçtiğimiz günlerde Kalkavanlar satın aldı.