El Maktum ve Ofer Sözlüye Kalkıyor



Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait İstanbul Levent’te bulunan 96 bin 505 metrekarelik arazi için son teklifleri geçen hafta alan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), yatırımcılarla pazarlık görüşmelerine bugün başlıyor. İhale süreci gereği ÖİB, masaya oturacağı yatırımcılarla fiyat yükseltme pazarlığı yapacak.

Pazarlık görüşmelerinin en az iki tur yapılması bekleniyor. Yüz yüze yapılacak bu görüşmeler kamuoyuna açık değil. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından yatırımcılar kamuya açık ihaleye çağrılacaklar. ÖİB’nin, ihaleyi de bu hafta yapmayı planladığı ifade ediliyor.

Bugüne kadar satışı yapılacak en büyük arazi olan Karayolları arazisi için teklif veren 10 yatırımcı arasındaki çekişmenin ilk perdesi böylece bugün başlayacak. Bu kapsamda Dubai Şeyhi El Maktum, Global-Ofer ortaklığı ve diğer büyük yatırımcılar veya temsilcileri de yüz yüze görüşmeye katılacaklar.

TDİ’ye devir olabilirdi
Arazinin Tekel’e devredilerek satılıyor olmasıyla ilgili üst düzey bir ÖİB yetkilisi, arazinin 16 Ağustos 2006 tarihinde İstanbul Defterdarlığı’ndan alınıp Özelleştirme İdaresi’ne devredildiğini hatırlatarak, “Araziyi, imar planıyla ilgili herşey tamamlanmış bir biçimde ihaleye çıkardık. Artık bununla ilgili hiçbir değişiklik olmayacak. Olursa ihale iptal edilir zaten” dedi.