El Yapımı Camlarda Paşabahçe Ustalığı



Paşabahçe Mağazaları'nın el yapımı camlardaki bahar koleksiyonu "Cam Ustası 2004" konseptiyle tanıtıldı.

8 Nisan Perşembe günü Ortaköy'de Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen tanıtım kokteylinde konuşan Şişecam Cam Ev Eşyası Grup Başkanı Gülsüm Azeri, "Cam Ustası 2004 koleksiyonumuz 5 grupta 100'den fazla üründen oluşuyor. Ürünlerimiz tümüyle Paşabahçe tasarımı olup Paşabahçe cam ustalığını bahar renkleriyle en iyi şekilde yansıtan ürünlerdir" dedi.

Gülsüm Azeri konuşmasında Paşabahçe Mağazaları hakkında şu bilgileri verdi:

"Paşabahçe Mağazaları A.Ş. özellikle Türkiye'de giderek gelişmekte olan ihtisas mağazacılığı alanında faaliyet gösteriyor. 2001 yılında yenilemeye başladığımız mağazalarımıza, 2003'te 5 yeni konsept mağaza eklendi. 2004'te ise biri yurt dışında Moskova'da olmak üzere 7 konsept mağaza daha açacağız. Böylece mağazalarımızın sayısı 30'u bulacak."

Paşabahçe'nin, Türkiye'nin yarattığı bir dünya markası olduğunu vurgulayan Azeri konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Paşabahçe, dünyanın 3. büyük cam ev eşyası üreticisi olarak konumunu sürekli, yukarıya doğru zorluyor. Üretimimizin %65'ini ihraç ediyoruz. 2003'te ihracatımızı %20 artırdık, 2004'te de %17 artıracağız.

Dünya pazar payımızı büyütmek için gerektiğinde yurt dışında üretime yönelik yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Rusya'da yeni satın aldığımız tesiste şu anda hem üretiyor, hem de yenileme yatırımlarını yapıyoruz. Rusya'da yakın gelecekte hem üretimimizi hem de pazar payımızı artırmaya devam edeceğiz.

2005'te devreye alacağımız Bulgaristan tesislerimiz yeni kapasitelerle Avrupa ve dünya pazarında büyümemizde önemli bir adım oluşturacak. Paşabahçe, Almanya, ABD, Çin ve İspanya'da kendi şirketleri ve teşkilatıyla çeşitli noktalardaki lojistik yatırımlarıyla tüm önemli pazarlarda artık bir dünya şirketi olma yolundadır."

Cam Ustası Paşabahçe

Şişecam Cam Ev Eşyası Grup Başkanı Gülsüm Azeri, Paşabahçe Mağazaları'nın "Cam Ustası-2004" konseptli ürünleri ve özellikleri hakkında da şu bilgileri verdi:

"Trendy" formlar, Leylak ve Zeytin:
Paşabahçe tasarımını ve cam şekillendirme ustalığını, Paşabahçe camının ışıltılı ve özel kalitesiyle birleştirip 2004'ün yeni formlarını oluşturduk. Baharın leylak rengi ve zeytin yeşilini bu tasarımlarda kullanarak, berrak ve renkli cam ürünlerinde bir bahar yansıması yarattık.

Bahar Opalinleri:
Baharın turkuaz ve pembesi, Paşabahçe cam ustalığında beyaz opal camın içine işlenmiş, böylece bahar pastelleri Paşabahçe camında en güzel tonlarını yakalamıştır. 2004'ün en yeni formlarındaki bahar opalinleri, hem modern hem de klasik mekanlara güzellik katmaktadır.

Katkat Camlar: Bu ürün grubunda farklı özellikteki renkli ve opal camlar teker teker birbiri üzerine işlenerek birlikte şekillendirilmektedir. Paşabahçe, "Katkat Camlar" ürün grubunda, incecik katlardan oluşan zarif kaseler ve küçük vazolar, her ışıkta seçkin bir estetik yaratmaktadır.

Gothic Dekorlu Camlar: "Gothic" grubu ürünlerinin kesme dekor detayları, Gotik sanatındaki sabırlı işçiliği ve geleneksel değerleri çağrıştırmaktadır. Renksiz cam üzerine bir gömlek gibi geçirilen renkli cam tabakasından oluşan "Gothic" camların dekorları, yarattıkları optik görünüm ile bu zengin sanatı camda yansıtmaktadır.

Çubuklu Şişeler: Bu grupta birden fazla cam tabakasının arasına hapsedilen renkli cam çubukların özgün desenlerinden oluşan mini şişelerimiz, her biri kendine has desenleriyle "Çubuklu Şişeler" ismiyle cam sevenlerin zevkine sunulmaktadır.