Elastik ve Silikonlu Sıvalar ile Binaların Ömrü Uzuyor



Binalarımızın dış cephelerini yıllardır ağır hava koşullarından korumak için değişik cephe kaplamaları üretilmektedir. Bunların içinden sürülerek uygulananlar herzaman gerek maliyet açısından gerek uygulama kolaylığı açısından en çok tercih edilenler olmaktadır.

Bilindiği gibi Kaleterasit bu segmentte yıllardan beri ürettiği hazır renkli sıvalar ve boyalarla dış cephelerdeki engin tecrübesiyle kullanıcılara hizmet vermektedir.
Ancak değişen koşullar ile birlikte çağımızda enerji ihtiyacının ve kullanımının üst seviyelerde olması neticesinde giderek artan enerji talebi ve maliyetleri bu kaynakların daha ekonomik değerlendirilebilmesi için yapı ısı izolasyon sistemlerinin kullanımının her geçen gün artarak devam etmesine yol açmaktadır.

Giderek artan ısınma maliyetlerinin etkisi ve cephelerde gerek eksik detaylandırma gerekse düşük kaliteli malzeme kulanılması sonucu meydana gelen problemlerin artması neticesinde ısı yalıtım sistemlerinin üzerinde son kat cephe kaplama malzemesi olarak özellikle kalın ve özel nitelikli cephe kaplamalarının kullanılması en uygun çözüm olarak görülmektedir.
Bu konuda Kaleterasit yıllardır adını vermiş olduğu hazır renkli sıvalara yeni bir soluk getirerek ‘’yeni nesil hazır renkli sıvalar’’ı piyasaya sunmaktadır.

Dekor Plus, Grenart ve Grenart Micro akrilik emülsiyon esaslı içte ve dışta kullanılabılen, TS 7847 normlarına uygun, mala ile uygulanan, mala ile desen verilen, kalın desenli, silikonlu, elastik hazır renkli sıvalardır.

•Elastiktirler. -40 °C’ye kadar elastikiyetlerini koruyup, bu elastikiyetleri ile altyapıdaki çatlakları kapatır ve binanın oturması sırasında meydana gelen hareketlerden etkilenmezler.
•Silikonludurlar.Yüksek su itme kabiliyeti ile cepheye çarpan yağmur suyunun yüzeyi ıslatmadan akıp gitmesini sağlarlar.
•Dekoratiftirler. 144 seçkin rengi ile içte ve dışta şık mekanlar yaratırlar.
•Uzun Ömürlüdürler. UV, sıcak, soğuk ve yağmur gibi ağır iklim şartlarına dayanıklıdırlar; çatlamazlar, kabarmazlar.
•Sağlıklıdırlar. Dışardan içeriye su geçirmemesine rağmen, içerideki nemi dışarıya atabilme kabiliyetleri ile binaların nefes almasını sağlarlar. Su bazlı oldukları için “insan ve çevre dostudurlar.”