Elazığ Çimento'ya Bağlayıcı Teklif Henüz Verilemedi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yönetim kurulu başkanı Suat Öztürk, OYAK Grubuna bağlı Elazığ Çimento Fabrikası'nın satışıyla ilgili, mali birliktelik sağlanamadığı için bağlayıcı teklif veremediklerini bildirdi.

Öztürk, dün yaptığı yazılı açıklamada, çimento fabrikasının satışının açıklanmasıyla birlikte fabrikanın Elazığlı işadamları tarafından alınması için, odanın öncülüğünde "Elazığlı işadamları konsorsiyumu"nu oluşturduklarını hatırlattı. Öztürk, konsorsiyumun, fabrikayı alması için müracaatta bulunduğunu bildirdi.

Oda adına gizlilik sözleşmesinin imzalandığını, tüm kesimlerle gerekli görüşme ve toplantıların yapıldığını ifade eden Elazığ TSO Başkanı Öztürk, “Görüşmeler ve toplantılar sonucunda varılan mutabakat neticesinde, bağlayıcı olmayan teklifimiz yapılmıştır. Ancak kısa süre içinde gerçekleşen bu girişimimiz sonunda, kesin ve bağlayıcı teklif verme aşamasında, gerekli mali birlikteliğin sağlanamaması nedeniyle bağlayıcı teklif verilememiştir.”

Öte yandan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şube Başkanı İbrahim Gök, Oyak Yatırım tarafından satılması planlanan Elazığ Altınova Çimento Fabrikası'nı almak üzere Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından oluşturulan konsorsiyumun, fabrikayı almak yerine o tür yeni yatırımlar yapmasının daha iyi olacağını söyledi.

Gök, Doğukent Spor Kompleksi'nde düzenlediği basın toplantısında şube olarak ilin sağlık, tarım ve hayvancılık alanlarında hazırladıkları raporları 2 Haziran'da Erzurum'da yapılan MÜSİAD Genel İdare Kurulu toplantısında Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Vedat Mirmahmutoğlu'na sunduklarını bildirdi.

Rapor hakkında bilgi veren Gök, “Fabrika zaten burada. Üretime devam ediyor. Elazığ TSO'nun kurduğu konsorsiyumun, fabrikayı almak yerine kente onun gibi yeni yatırımlar yapması daha iyi olacaktır” dedi.