Elazığ Elazığ Olalı Böyle Yatırım Görmedi

Benzerleri ABD’de görülen ve içinde tema parkları ile alışveriş merkezleri olan 150 milyon dolarlık Misland, Elazığ’da açıldı. Buna Elazığlılar bile şaşırdı.

Elazığ'da Mis Holding tarafından 2000 yılında temeli atılan ve 150 milyon dolara malolacak dev alışveriş merkezi Misland’ın ilk etabı törenle açıldı. Mis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Demirbağ, alışveriş merkezinin 2010 yılında tamamlanacağını belirterek, “Olmaz denilen bu büyük projemizin birinci etabını açtık” dedi.

Elazığ’da 1989 yılında 36 esnafın bir araya gelerek kurduğu Lokantacılar Tüketim Kooperatifi 18 yıl içinde 500 çalışanı, 711 ortağı, 34 market şubesi, süt fabrikası, çay paketleme işletmesi, giyim mağazası, sigortacılık, çiftlikler gibi birçok şirketleri bünyesinde toplayarak Mis Holding adını aldı. Mis Holding tarafından 2000 yılında Elazığ- Malatya karayolu üzerinde 150 dönüm arazi üzerinde temeli atılan ve büyesinde alışveriş, konaklama, eğlence merkezleri, tema parkları, lunaparklar, hayvanat bahçesi ve fuar alanı bulunan alışveriş merkezi Misland’ın 5’te 1’lik bölümünü oluşturan ilk etabı törenle hizmete açıldı.

Projeyi anlattıklarında herkes onlara güldü

2010 yılında bitecek proje için konuşan Demirbağ, projelerini anlattığında herkesin şaşırdığını ve inanmayarak güldüğünü belirterek, “Neredeyse, çevremdeki herkes ’Olmaz böyle birşey diyordu. ’Elazığ’a mı yapacaksınız? diye gülüp geçiyorlardı. Projemizin birinci etabını açtık” dedi.