Electrolux Design Lab 09: Önümüzdeki 90 Yılın Tasarımlarına Çağrı



Electrolux tarafından düzenlenen küresel tasarım yarışması “Electrolux Design Lab”in 2009 ayağına başvurular başladı. Dünyanın dört bir yanından lisans ve lisansüstü endüstriyel tasarım öğrencilerinin katılımına açık yarışmada, bu senenin teması “Önümüzdeki 90 Yıl İçin Tasarım” olarak belirlendi.

Bu yıl yedinci kez düzenlenecek yarışmanın hedefi, insanların yiyeceklerini nasıl depolayacakları ve hazırlayacaklarını, elbiselerini veya bulaşıklarını nasıl yıkayacaklarını önümüzdeki 90 yıl için değiştirecek, iyi düşünülmüş ev aletlerinin tasarlanması. Anahtar kullanıcı ihtiyaç ve isteklerini eksenine alması gereken başvuru projeleri, zaman ve mekana adapte olabilmeli, kolaylıkla öğrenilebilmeli ve bireyselleşmeye engel teşkil etmemeli.

Tüm dünyadan lisans ve lisansüstü öğrencilerinin yalnızca bir öneri ile katılabilecekleri yarışma, kazananlara para ödülünün yanı sıra stajyerlik imkanı da sağlayacak. Kısıtlı sayıda finalistin 24 Eylül’de Londra’da gerçekleştirilecek final gecesine davet edileceği organizasyon, finalistlere prestijli jüri karşısında projelerini sunma şansı tanıyacak. Sonuç olarak sezgisellik, yenilikçilik ve kullanıcı odaklılık kriterlerinin ön plana alınacağı değerlendirme ile yarışmanın birincisi seçilecek.

Birincilik ödülünün 5000 Euro değerinde olacağı Electrolux Design Lab’de, ipi göğüsleyen katılımcı şirketin küresel tasarım merkezlerinden birinde altı ay boyunca staj yapma şansını da yakalayacak. Yarışmanın ikincilik ödülü 3000, üçüncülük ödülü ise 2000 Euro tutarında olacak. Aynı zamanda finalistler arasından seçilecek şanslı bir grup öğrencinin projeleri, 1:1 ölçekte üretilerek Londra’da başlayan ve dünyayı dolaşacak bir serginin parçası olacak.

Yarışmanın son başvuru / teslim tarihi 31 Mayıs 2009

Yarışma hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak veya başvuruda bulunmak için lütfen tıklayınız.