Elektriğinizi Güneşten Alın



Permak Enerji A.Ş., güneş enerjisinden elektrik üretiminde tüketicilere ve kurumlara cazip bir seçenek sağlıyor. Permak Şirketler Grubu’na bağlı olan Permak Enerji A.Ş.’nin sunduğu, Alman İmalat Prosesine göre üretimi ve uygulaması yapılan Permak ET Solar ile mükemmel bir performans elde ediliyor.

% -1 - % +3 arasında toleransı bulunan sistem için Almanya’da yerel depo desteği sağlanıyor. Böylece ürün desteği ve tedariki zamanında yapılıyor. Güçlü bir yerel teknik servis ağıyla desteklenen sistem Ürün Performans Sigortasını da kapsıyor. 2009 yılının ilk çeyreği itibarı ile Permak ET Solar’ın 1.000 MW  kurulu güç referansı bulunuyor.

Nerelerde kullanılıyor?

Permak ET Solar PV sistemler, otellerde, binalarda ve villalarda, şantiyelerde, çiftliklerde elektrik alt yapısının bulunmadığı yerlerde, tarlalarda, sulama sistemlerinde, seralarda ve baz istasyonlarında kullanılabiliyor. Sistem akü ile depolama veya direkt şebekeye bağlantılı olarak, zemin veya çatıya uygulanabiliyor.

Sistemin teknik özellikleri şöyle:

PV Solar Kapasite: 1.000 W- 3.000 W
Çıkış Voltajı: 24 veya 48 VDC
İnverter Kontrol: 230 V / 16 A
Ses Düzeyi: 30 dB
Çalışma Sıcaklığı: - 20°C + 60°C



Neden tercih ediliyor?

Özellikle ticari ve endüstriyel işletmelerde giderlerin büyük kısmını enerji faturası oluşturuyor. Oysa bu kuruluşlar bedelsiz doğal kaynaklar kullanarak elektrik giderlerini tamamen ortadan kaldırabiliyor. Tek yatırım sistemi kurmak için yapılıyor. Ülkemizin güneş potansiyelinin oldukça yüksek olması hem sistemin daha verimli çalışmasını sağlıyor, hem de yatırımı yapılabilir kılıyor.

Permak ET Solar sistemi ile ilgili bir açıklama yapan Permak Enerji Satış Direktörü Gökhan Kalaylı şunları söyledi:

"Gerek turizm sektöründe, gerekse de diğer sektörlerde bu tercihe yönelen firmaların sayısı giderek artıyor. Devletimizin üretilen fazla elektriği satın alma güvencesi vermesi bu eğilimi güçlendiriyor. Kuruluşlar tek yatırım yaparak enerji faturalarını sıfırlayabildikleri gibi, elektriği satıp para da kazanabiliyorlar. Sistemimizi kurmak için bir sefere mahsus yapılan yatırım kendisini 6 – 7 yılda amorti ediyor."

Dört dörtlük hizmet

Permak ET Solar PV endüstriyel sistemler son derece kapsamlı bir hizmetle sunuluyor. Hizmet proje geliştirme aşamasından başlayarak ilgili sahanın incelenmesi ve değerlendirilmesini, sistem tasarımı ve mühendislik hizmetlerini, proje yönetimi ve uygulamalarını, sistem komponentlerinin belirlenmesini, sistem entegrasyonunun sağlanmasını, şebeke bağlantısını, sistem montaj ve kabullerini, sistem işletim ve bakımını, sistem denetleme ve izlenmesini ve sistem finansını kapsıyor.

Yönlendiricilerle elektrik üretiminde % 40 artış

Permak ET Solar PV yönlendiriciler güneş ışınlarının dik alınmasını sağlıyor ve elektrik üretimini % 40 oranında artırıyor. Hava koşullarına adaptasyonu kolaylaştıran yönlendiriciler, 70 kilometre / saat üzerindeki rüzgar hızlarında kendilerini kilitliyor ve 170 kilometre / saat rüzgar hızına dayanabiliyorlar. Yönlendiriciler sayesinde daha fazla panel kullanma olanağı elde ediliyor.

D 80 yönlendiricilerin teknik ayrıntıları şöyle:

Modül Yüzey Alanı: 85 m²
Modül Gücü: Her bir modül yaklaşık 11 KWp
Yatay Dönüş Açısı: 240° ( - 120° / + 120°)
Dikey Eğilme Açısı: 0° / 60°
Yönlendirici Yüksekliği: 4m

Örnek Sistem (Kurulu Güç 1 Mw ve 2.500 saat / yıl)
Sabit Panel Sistemi: 2.500 Mw / yıl
Yönlendiricili Sistem: 3.500 Mw / yıl