Emaar, Libadiye Projesine Başlıyor



Emaar, Toprak Holding’den satın aldığı 74 bin metrekarelik Libadiye arsasında rezidans bloklarının yanı sıra 120 bin metrekarelik bir alışveriş merkezi, 5 yıldızlı otel ve ofis blokları yapmayı planlıyor. Emaar Türkiye CEO’su Ozan Balaban, 1.5 milyar dolara mal olması Libadiye projesinde yatırım maliyetinin 1.8 milyar dolara kadar çıkabileceğini söyledi. Projenin içinde yer alan alışveriş merkezinin inşaatına ise eylül ya da ekim ayında başlayacaklarını ifade eden Balaban “Alışveriş merkezinin inşaatına şubat ya da mart 2010’da başlayacağız. Lansmanını ise Nisan 2010’da yapacağız” dedi.

De Bakey Hastanesi geliyor

Toskana Vadisi içinde her biri 50 - 70 milyon dolara mal olacak alışveriş merkezi, otel, hastane ve ofis parkı projeleri yapacaklarını kaydeden Balaban, “Alışveriş merkezinin inşaatına ekim ayında başlayacağız. Burada inşa edeceğimiz hastanenin adı da ‘De Bakey Hastanesi’ olacak” diye konuştu. Toskana Vadisi’nde ikinci etapta yer alan 104 konuttan 27’sini satışa çıkardıklarını hatırlatan Balaban, şöyle devam etti:

“Satışa çıkan evlerden 11’i satıldı. Diğer evleri satışa çıkarmak için ise 2010 baharını bekliyoruz. İkinci etapta, birinci etaptan farklı olarak daha küçük ve uygun fiyatlı evlerimiz olacak. Örneğin 200 mekrekarelik, 500 bin dolarlık evlerin yanı sıra, ikiz villalar, apartman daireleri bulunacak. Fiyatlar apartman dairelerinde 700 bin dolara, villalarda 3.2 milyon dolara kadar çıkacak.”

2010’da GYO oluyor

Emaar’ın Türkiye’deki yatırım miktarının 1 milyar doları aştığını ileten Balaban, “Türkiye’de bu güne kadar 4 milyar dolarlık bir değer oluşturduk. Önümüzdeki yıl gayrimenkul yatırım ortaklığı olmayı planlıyoruz. Portföyümüz daha da büyüdüğünde, birkaç yıl sonda halka açılacağız” diye konuştu.