Emaar, Suriye ve Mısır'daki AVM'leri Türkiye'de Pazarlayacak



Emaar Türkiye, 2012-2013 yılında devreye girecek Suriye ve Mısır’daki alışveriş merkezlerini Türkiye’de de pazarlıyor. Krizin Türk firmaları için fırsat yarattığını söyleyen Emaar Türkiye İcra Kurulu Başkanı Ozan Balaban, “Türkiye’deki perakendecilerin Mısır ve Suriye’deki alışveriş merkezinde, oralardaki yatırımcıların da Türkiye’de kurdukları alışveriş merkezlerinde yer alması için çalışmalar yapacağız” dedi.

2013 yılına kadar 2 milyar dolar yatırdığı Türkiye’deki projeleri hakkında bilgi veren Balaban şunları söyledi: “Türkiye pazarına Hadımköy’deki Toskana Vadisi Evleri’yle adım attık. Burada sadece konut yapmıyoruz. Konutun yanı sıra hastane, otel ve alışveriş merkezimiz de bulunuyor. 750 milyon dolarlık bir yatırım. Ayrıca çocuklar için hayvanat bahçesi de olacak. İçinde her türlü balığın olacağı akvaryum da var.”

Çamlıca’daki projelerini de anlatan Balaban, “Burada Anadolu yakasının en büyük alışveriş merkezini yapıyoruz. 1.6 milyar dolarlık bir proje. Projede ofis katları, konut ve rezidans bölümleri de bulunacak. İki alışveriş merkezinin kiralanmasına ocakta başlıyoruz. Toskana Vadisi’nde alışveriş merkezimiz 2012 yılında, Çamlıca’daki alışveriş merkezimizse 2013 yılında faaliyete geçecek” dedi. 2011’de yeni bir projeye daha başlayacaklarını belirten Balaban, “Üç beş yıl içerisinde de Türkiye’de halka açılma fikrimiz var” açıklamasında bulundu.