Emlak Bankası Sektörü Umutlandırdı



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce ‘100 günlük Eylem Planı’ açıklamasında duyurusunu yaptığı Emlak Bankası yeniden kuruldu. 2001’de bankacılık yapma yetkisi sona erdirilen Emlak Bankası, ‘Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ’ adıyla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) yaptığı incelemeler sonunda onay aldı ve faaliyet izni dün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Merkezi İstanbul’da olacak bankanın genel müdürlüğüne ise Deniz Aksu atanmıştı. Türkiye’de halihazırda beş katılım bankası faaliyet gösterirken, Türkiye Emlak Katılım Bankası ile bu sayı altıya çıkacak. Emlak Bank daha önce faaliyette bulunduğu dönemde Türkiye’nin dört bir yanında konut projeleri ile adından söz ettirirken, ayrıca dış ticaret ve denizcilik sektörlerinde de uzmanlaşmıştı.

"Destek verecek"
Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; bir dizi programa katılmak üzere dün Sivas’ta bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, BDDK’nın Türkiye Emlak Katılım Bankasına faaliyet izni vermesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Kurum, “Bugün Türkiyemiz için önemli bir gün. Emlak Bankamız artık yeniden faaliyete geçti. Emlak Katılım Bankası olarak bundan sonraki süreçte faaliyetine devam edecek. Gerçekten Cumhuriyet döneminde kurulmuş çok önemli bir değerimiz. Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde Emlak Katılım Bankası olarak artık sanayicimize, turizmcimize, inşaat sektörümüze destek verecek çok önemli bir bankayı yeniden hayata geçirmiş oluyoruz. Katılım bankası olarak çalışacak, kentsel dönüşüme destek, inşaat sektörüne destek, ithal ikame malların burada üretilmesine destek sağlayacak bankamız artık faaliyete geçmiş durumda” diye konuştu.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...