Emlak Konut İhaleleri Arsa Fiyatını Yükseltti



Emlak Konut GYO, yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği ihalelerle İstanbul ve Gebze’de arsa fiyatlarının katlanmasına yol açarak fiyatlar üzerinde belirleyici bir rol üstlendi. Gelişmekte olan farklı bölgelerde çeşitli büyüklüklerdeki 12 arsa yeni sahiplerini bulurken, üç ihale sonuçlanmayı bekliyor.

12 arsa sahiplerini buldu

Emlak Konut’un yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği ihalelerden 12’si sonuçlanarak sahiplerini buldu. Emlak Konut’un gerçekleştirdiği ihalelerde özellikle ‘milyar TL’ sınırını aşan bir ihale dikkatleri üzerine topladı. İstanbul Ataşehir Doğu Bölgesi ikinci etaptaki ihalede Varyap - GAP İnşaat ortak girişimi arsaya 1 milyar 151 milyon TL değer biçerek milyar TL barajını aşan ilk teklif oldu. Sultangazi Habipler’deki arsa ise milyar TL barajını aşmaya ikinci aday durumunda. Halen sonuçlanmayan ihalede Ege Yapı-Artcon İnşaat-Emlak Pazarlama İnşaat Ortak girişimi arsaya 1 milyar 325 milyon TL değer biçmişti.

Sultangazi ne olmuştu?

Sultangazi Habipler arsası için Emlak Konut’un düzenlediği ihaleye tek başına giren İnşaat-Precast Beton-Doğu İnşaat Ortak girişimi, ilk oturumda verdiği arsa fiyatını tam altı kat yükselterek 100 milyon TL’den 600 milyon TL’ye çıkarmıştı. Kuruma vereceği payı da 8’e katlayan girişim, ilk oturumda sunduğu 20 milyon TL’lik teklifi ikinci oturumda 162 milyon TL’ye çıkarmıştı. Tüm bu artışa rağmen Emlak Konut’un ihale komisyonundan çıkan karar iptal yönünde oldu.

166 bin 692 metrekarelik arsanın özel koşullu 2.2 emsal değeri bulunuyor. Arsa üzerine 366 bin 722 metrekare ticaret imarlı inşaat yapılabilecek. Plan notlarına göre yapılacak binanın 180 metreye kadar yükselme izni mevcut.

Halkalı’ya 3 bin 100 konut yapılabilecek

Emlak Konut’un dikkat çekici ihalelerinden biri de Küçükçekmece Halkalı 4. etap için düzenlenmişti İhalede Ertur Mühendislik - Doğu İnşaat Ortak girişimi ile Artaş İnşaat arasında büyük bir rekabet yaşanmıştı. Artaş, arsa için verdiği teklifi 880 milyon TL’ye yükseltirken kuruma aktaracağı payı da 264 milyon TL’ye çıkararak kazanan taraf olmuştu.

Halkalı 4. etapta 193 bin 762 metrekaresi konut alanı ve 10 bin 382 metrekaresi de ilköğretim tesisi alanı olmak üzere toplam 204 bin 144 metrekare büyüklüğünde arsa bulunuyor.

Sonuçlanmayı bekleyen üç ihale var

1 Gebze’deki 818 konutluk projede Yeni Sarp İnşaat 52 milyon 198 bin 751 TL’lik teklif ile en avantajlı durumda bulunuyor.

2 Sultangazi ticaret merkezi ihalesinde ise gelen teklifleri beğenmeyen Emlak Konut GYO, burada ikinci kez ihaleye çıktı. İhalenin pazarlık oturumunda arsaya Ege Yapı-Artcon İnşaat-Emlak Pazarlama İnşaat ortak girişimi 1 milyar 325 milyon TL değer biçerken kurum payı olarak 424 milyon TL önerdi. İhale şu aşamada sonuçlanmayı bekliyor.

3 Avcılar Ispartakule 3. bölgedeki arsa için Gül Yapı arsaya 230 milyon TL, kuruma 69 milyon TL önerdi. Doğu İnşaat - Precast Beaton -Üstünler Yapı ortaklığı da arsaya 350 milyon TL, kuruma 105 milyon TL önerdi.