Emlak Piyasasında Yeni İlçe Endişesi



Hükümetin, Konak ve Karşıyaka ilçelerini bölerek, ‘Karabağlar’ ile ‘Bayraklı’ ilçelerini kurma girişimi, emlak piyasasında ciddi endişe yarattı. Fahrettin Altay, Üçkuyular, Manavkuyu gibi mahalleler başta olmak üzere, emlak değerlerinin yüksek olduğu yerlerde düşüş yaşanacağı söylentisi, kulaktan kulağa yayılıyor. Meclis’ten geçen karara zaten tepkili olanlar, şimdi daha da kızgın.

Düzensiz yapılaşmanın yoğunlukta olduğu Karabağlar bölgesine dahil olması planlanan Fahrettin Altay, Üçkuyular, Esentepe, Poligon, Metin Oktay, Basın Sitesi, Arap Hasan, Bahçelievler gibi düzenli mahallelerde fiyatların düşeceği endişesi konuşulmaya başlandı. Aynı durum, Bornova’dan koparılarak Bayraklı’ya bağlanan Manavkuyu Mahallesi için de geçerli.

Güleroğlu: Endişeye gerek yok
İzmir Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Mesut Güleroğlu ise, gayrimenkul sahiplerini endişelendirecek bir durum olmadığını savundu.
Güleroğlu, Karabağlar ve Bayraklı ilçelerinde kurulacak yeni belediyelerin, bu bölgelerdeki imar sorunlarını çözmesi durumunda, endişelerin aksine pek çok yerde değer artışı beklediğini dile getirdi. Özellikle Karabağlar’daki işletmelerin geçici ruhsatlarla çalıştığını hatırlatan Güleroğlu, “Belediye bu sorunu çözerse, bu bölgede rant yükselecektir. Üçkuyular, Fahrettin Altay, Poligon, Bahçelievler gibi mahallerde durum değişmez. Hatta yükselebilir. Bayraklı ve Karabağlar’da gerçekleştirilecek kent dönüşümü projeleri de rant artışı sağlayacak. Bayraklı sahilinde uygulanacak Yeni Kent Planı da bu ilçedeki rantı artıracak” iddiasında bulundu.