Emlakçılar da Topa Girdi: Kızlı Erkekli İstemeyiz!



İstanbul Emlakçılar Odası Denetim Kurulu Başkanı Göksel Kurşun, "Zaten çok talep yok. Ama ev sahibi için sorun olmasa bile ben kız-erkek öğrenciye aynı evi kiraya vermem. Başbakanın açıklamaları üzerine duyarlılığım arttı" dedi.

'Bundan sonra kızlı-erkekli öğrencilere kiralamam'

The Wall Street Journal Türkiye 'nin haberine göre, 7 üniversiteye ev sahipliği yapan Beşiktaş 'ta evini kiralayanların sadece yüzde 5'inin "Öğrenciye ev vermem" mantığıyla kiralama yaptığını dile getiren Kurşun bu oranda bir artış beklemiyor. Öğrencilerin kiralama talebinin Haziran-Eylül arası dönemde arttığını, bu yıl bundan sonra çok fazla talep olmayacağını ifade eden Kurşun şöyle konuştu: "Zaten öğrenciler genellikle kızlı-erkekli kalmak istemiyor. Bu genel bir tercih değil. Tek-tük oluyordu. Böyle durumda ben şahsen eli yüzü düzgün olana ev kiralıyordum. Ancak, bundan sonra kiralamam. Bu konuda artık daha duyarlıyım. Yasal bir gelişme olmasa da bu açıklamalarla duyarlılığımız artıyor."

'Daha hassas davranacağım'

Kendisinin de satış yaptığı Beşiktaş'ta çok sayıda öğrenci evi olduğunu ifade eden Kurşun, eskiden ev kiralaması daha zor olan öğrencilerin artık daha kolay kiralama yapabilmesini şöyle açıklıyor: "Ev öğrenci tarafından tutulduğu zaman kira yüzde 40 daha yüksek oluyor. 1000 liralık ev en az 1500 TL'ye kiralanıyor. Belki eve çok iyi bakmıyorlar ama bu yüksek kira geliri birçok ev sahibine çekici geliyor." Öğrencilerin bol olduğu Sarıyer semtinden ismini açıklamayan bir emlakçı da benzer bir yorum yaparak, "Baba olduğum için bu konuda daha hassas davranacağım" diye konuştu.

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanlar Odası konuyla ilgili bir yorum yapmadı. Ancak bireysel olarak görüş veren emlakçılar arasında bu konuda nötr kalacağını ifade edenler de var. Ev sahibinin inisiyatifi kendisine bırakması durumunda bu konuda nötr kalacağını söyleyen Inter Emlak yetkilisi şu an için ev sahiplerinden evin kiralanmasına yönelik bir geri dönüş almadıklarını ya da kiralamama yönlü bir tavır gelişmediğini söyledi. Yetkili " Sonuçta biz iş yapıyoruz. Bugüne kadar kiraya verdik. Yine veririz. Karar alıcı değilim ama ofis olarak bu konuda bir çekincemiz olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.