Emniyetten Metruk Bina Uyarısı



Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, mahallelerde huzur toplantıları düzenliyor.

Önemli ve tarihi bir kent olan Edirne'de tarihi bina sayısının çok fazla olduğunu belirten Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, "Tarihi binaların yaşatılması için birtakım prosedürler var. Tarihi binaların orijinaline uygun yaşatılması, yıkılmaması gerekiyor. Kötü durumdaki binaların sahipleri ve ilgililer tarafından güvenlik tedbirinin alınması gerekiyor." diye konuştu.

Edirne'de yıkılmaya yüz tutmuş ve kötü durumdaki tarihi binaların envanterini çıkardıklarını söyleyen Kurt, şu açıklamalarda bulundu:

"İlgili kurumlarla bunları görüşüyoruz. Bu binalarla ilgili İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun talimatı var. Bu durumdaki metruk binalar ciddi bir güvenlik ve asayiş sorunu oluşturuyor. Bu konuyla ilgili hükümetimiz ve Sayın Bakanımız çok kararlı. Bu binalar mutlaka insanlarımızın korkacağı binalar olmaktan çıkacaktır. Biz de bununla ilgili çalışmayı yaptık. Metruk binalarla ilgili hızlı bir süreç işliyor. Yıkabildiklerimizi yıkıyoruz, yıkamadıklarımızın etrafını Özel İdare, Çevre Vakfı ve Belediye ile birlikte korunaklı hale getiriyoruz. Onları da bu şekilde güvenli hale getirmeye çalışıyoruz."

Reklam Goruntulenme Bolumu