Emre Arolat'tan Bir Nevi Belgrad: 'Mor Ada'



Tasarımını Emre Arolat'ın yaptığı, Yapı Kredi Koray Gayrimenkul tarafından inşa edilecek olan 'Mor Ada' toplu konut projesiyle ilgili yapılan açıklamada Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Yücel Ersöz, Esenyurt'ta inşaatına başladıkları ve 235 milyon YTL'ye mal olacak "Mor Ada" projesinde, İstanbul'da Belgrad Ormanı'ndan sonra en büyük, üç futbol sahası büyüklüğünde yeşil alanın yer alacağını belirtti.

Konutların satışına yarın başlayacaklarını dile getiren Ersöz, metrekare fiyatının 2 bin 500 YTL civarında olacağını kaydetti. Yapı Kredi Koray GYO'nun yeni projesi Mor Ada'nın lansmanı için gazetecilerin karşısına çıkan Ersöz, 780 daireden oluşacak sitenin, 53 dönümlük araziye kurulacağını belirtti.

Emre Arolat ile birlikte çalışılan proje için Ersöz, "Binalar, sitenin sınırları gibi çepeçevre yerleştirildi. Böylece ortada kalan 40 dönümlük büyük avluyu, yeşil alan yapma imkânı bulduk. Burada 'koku bahçesi', 'koru', 'meditasyon bahçesi' gibi farklı bahçelerimiz olacak" dedi. Projeyi satış için beş faza ayırdıklarını ve ilk fazın satışına yarın başlayacaklarını ifade eden Ersöz, konutların 2 yıl içinde teslim edileceği belirtildi.