Emre Çamlıbel ile 'Konut Sektörü'nün Bugünü ve Geleceği Üzerine

“GYODER raporu verilerine göre, Türkiye’de 2010-2015 yılları arasında hane halkı artışı, yenileme ve kentsel dönüşüm kaynaklı olmak üzere toplam konut ihtiyacının 3,4 milyon adet olması beklenmektedir”.

Konutta Geleceğin Ayakizleri’ panelini yönetecek Soyak firmasının CEO’su ve GYODER Yönetim Kurulu üyesi Emre Çamlıbel ile ekonomi, gayrimenkul yatırımları, konut gereksinimi, yeşil konutlar başlıklarında bir söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşide öncelikle konut sektörünü değerlendiren Çamlıbel, konut sektörünün ilişkili olduğu diğer sektörlerle ilişkisine değinerek yarattığı çeşitli istihdam alanlarından bahsetti. Türkiye’de konut pazarını belirleyen etkenlere de konuşmasında yer verdikten sonra konut arzı, konut talebi, kentsel dönüşüm, nâzım plan kararları, kentsel arazi kullanımı, küresel ve bölgesel ekonomi vb., konut pazarını biçimlendirme şekline değinen Çamlıbel, Türkiye’de konut sektörü yatırımlarının en fazla yoğunlaştığı yerler hakkında da bilgi verdi.
Yeşil konut piyasası hakkında öngörülerini de belirttikten sonra Soyak olarak konut yatırımlarını biçimlendirme şekilleri ve vizyonları hakkında açıklama yaptı.

 

 

Emre Çamlıbel ile gerçekleştirilen söyleşiyi ‘Konut Konferansı Bülteni’nde okuyabilirsiniz.