En Büyüğü "Bauma 2010" Olacak



Dünyadaki en büyük ticaret fuarı olarak anılan Bauma, 2010 yılında ulusal pavyonlara daha çok yer vereceğini duyurdu.

Bauma 29. Uluslararası İnşaat Makineleri, İnşaat Malzemeleri, Yapı Araçları ve Yapı Ekipmanı Uluslararası Ticaret Fuarı’nın tanıtımı bugün (16 Kasım 2009) Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Mess München International (MMI) Yönetim Kurulu Üyesi Eugen Egetenmeir, global çapta yaşanan krize rağmen Bauma’nın büyümeye devam ettiğini söyleyerek, fuarın büyüklüğünün yanı sıra niteliğine de vurgu yaptı. Egetenmeir, Bauma’nın krizle çelişki yaratacak şekilde büyümesini bilim bazlı olmasına, büyüklüğüne, yenilikleri sergilemesine, küresel bir fuar olmasına ve lokasyona bağladı.

Bauma’ya katılmayı, fuarın dinamizminden ve kalabalık oluşundan ötürü  “akşam saatlerinde İstiklal Caddesi’nde yürümeye” benzeten Egetenmeir, 2010 yılında gerçekleştirilecek olan fuarın 555.000 metrekareden fazla fuar alanı ile şimdiye kadar düzenlenen Bauma fuarlarının en büyüğü olacağını dile getirerek, bu fuar alanının şimdiden tamamen dolduğunu ifade etti. Egetenmeir, Türkiye’den seksen şirketin katılımının kesinleştiği, otuz şirketinde bekleme listesinden olduğu fuara yine Türkiye’den 3000 ziyaretçi beklediklerini açıkladı.

Bauma’nın fuar kavramını başka ülkelere transfer etmesinin, bu alanda büyük bir farkındalığa neden olduğunun altını çizen Egetenmeir, 8-11 Şubat 2011 tarihleri arasında Bombay’da “bc Hindistan” adında bir fuar gerçekleştireceklerini duyurdu. Bauma, Çin’de de bir fuar gerçekleştiriyor.

Egetenmeir, 2004 yılında Bauma’ya dahil edilen madencilik sektörünün önemine vurgu yaparak, “Madencilik çok enerji tüketen bir sektör. Bu alanda kullanılan makinelerin az enerji ile çalışması, madenciliğin çevreye dost olması önemli. Ulusal pavyonlar için artan talebin yanı sıra özellikle madencilik sektöründen gelen bireysel fuar alanı talepleri, 2004 yılına göre artış gösteriyor. Madencilik ve tünel  inşasın endüstrisi dünya çapında gelecek vaat eden bir pazar ve bauma da bu sektörü vitrine çıkarıyor” diye konuştu. 



“Eşsiz bir pazar”

VDMA Yapı Ekipmanı ve Yapı Malzemeleri Makineleri Birliği ve Madencilik Ekipmanı Başkanı Joachim Schmid ise VDMA ile ilgini bilgi vererek başladığı konuşmasında, “Türkiye, üretici olarak iyi bir gelişim gösteriyor. Dış pazarlara giriyor. Önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin inşaat malzemeleri alanında dünyadaki ağırlığının artacağını düşünüyorum” dedi. 

Schmid Bauma’ya küresel olarak eşsiz bir pazardan faydalanmak, her türden malzemeyi bulmak ve makine teknolojisindeki en yeni trendleri takip etmek için katılınması gerektiğini söyledi.

Büyüyen bauma

“bauma 2010” için 540.000 metrekareden fazla kapalı ve açık alanın kullanılacak. Fuar alanının tamamının şimdiden dolduğu bildiriliyor.

Her üç yılda bir düzenlenen “bauma”nın 2007 verileri 540.000 metrekarelik fuar alanında 49 ülkeden 3.002 fuar katılımcısı ve 191 ülkeden 500.000 ziyaretçi olarak açıklanmıştı.

Almanya, Amerika, Büyük Britanya,  Çek Cumhuriyeti, Çin, Fransa, İspanya, Kanada, Kore ve Polonya gibi ülkelerin sürekli olarak bulunan grup standlarının yanına 2010’da Brezilya’dan ve Amerika’dan ek yeni grup standları katılacak.

bauma 2010, 19-25 Nisan 2010 tarihleri arasında Münih’te yapılcak.


Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.