"En Güzel Bahçe"den Yol Geçirecekler



İzmit Gündoğdu Mahallesi'nde Bayındırlık Bakanlığı Konutları 5'inci adada Büyükşehir Yasası kapsamında kapatılan Bekirpaşa Belediyesi döneminde 2004 yılında konutların çevresine dikilen fidanlar ve çiçeklerle 'Örnek Konut Yarışması'nda Ada ve bölge kategorisi birincisi olan alandaki ağaçlar ve çiçeklerin yerine çıkmaz sokak yapılmak istenmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

'Çıkmaz yol için ağaçlarımızı kestirmeyiz'

DHA'nın haberine göre, Marmara depreminden sonra konutlara taşındığını söyleyen semt sakinlerinden Hatice Bayhan, "Evimizin önünü güzelleştirmek için bütün komşularımızla birlikte çeşitli ağaçlar ve çiçekler ekerek yaşadığımız bölgeyi güzelleştirdik. Dönemin Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk döneminde en güzel konut ve ada seçildik. Çıkmaz bir sokak için ağaçların kesilmesini ve çiçeklerimizin sökülmesini istemiyoruz." dedi.

'Semt sakinleri olarak bahçemizi yıkmalarını istemiyoruz'

Kendisinin Bayındırlık Konutlarında kiracı olduğunu söyleyen Necat Boyalı, "Ben kiracı olmama rağmen ağaçların sökülmesine ve güzelim yeşil alanın çıkmaz bir yol yapılmasına karşı çıkıyorum. İnsanlar yıllarca buradaki ağaçlara ve çiçeklere bakmışlar. Akşamları sohbet edecekleri güzel bir alan oluşturulmuş. Neden bu güzellik yok edilsin. Semt sakini olarak kesinlikle buradan yol geçirilmesini istemiyorum."Çıkmaz bir yol için yeşil katliamı yapılacağını söyleyen Esin Bayhan, "Ana yola bağlanacak bir yol olsa anlayacağım. Fakat bizim güzelce yeşillendirdiğimiz ve bin bir güçlükle temin ettiğimiz çiçeklerimiz, meyve ağaçlarımızın sökülerek çıkmaz sokak yapılmasını istemiyoruz."