Antalya'nın en iyi korunan tarihi eserlerinden, Kaleiçi'nin simgesi Yivli Minare Camii'ne, boyalı ve sloganlı saldırı gerçekleştirildi. Yivli Minare adı ile anılan cami ve külliyesi duvarlarına, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından püskürtme boya ile siyasal içerikli yazılar yazıldı.
1. Alaeddin Keykubat tarafından 1219-1238 tarihleri arasında yaptırılmış olan Yivli Minare Camii, Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından özel bir inşaat firmasına 2006 yılından bu yana restore ettiriliyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından Kaleiçi ve Cumhuriyet Meydanı, oluşturulan Özel Güvenlik Birimi tarafından korunuyor.
Bir araç ve üç motorize ekip, bir golf aracı ve yaya olmak üzere 100 kişinin 24 saat boyunca koruduğu Kaleiçi ve Antalya'nın simgesi Yivli Minare Camii'ne yapılan saldırı, çevre esnafı ve tarihi eseri ziyarete gelenler tarafından kınandı.
Külliyenin arka tarafı ise birahane ve eski eşya deposu olarak kullanılıyor.