En Renkli Enerji Tasarrufu Deneyimleri Profilo’nun Yarışmasında Anlatılıyor



Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin enerji tasarrufuna daha fazla dikkat çekmek için düzenlediği 'Profilo ile tasarruf ediyorum, çevreyi koruyorum' adlı yarışma, katılımcıların birbirinden renkli ve güzel hikayeleri ile devam ediyor. Enerji kaynaklarının verimli kullanılması, çevrenin korunması konularında çalışmalar yürüten, tüm ürünleriyle enerji tasarrufu sağlayıp doğanın ve aile bütçesinin korunmasına katkıda bulunan Profilo’nun düzenlediği yarışmaya, enerji tasarrufuna önem veren ve bu konuda anlatacak hikayesi olan herkes http://www.tasarrufediyorum.com sitesini ziyaret ederek katılabiliyor. Siteye www.turkiyeenerjisinitopluyor.com üzerinden de ulaşılabiliyor.

“Fırının kapağını açık bırakıp mutfağımı ısıtıyorum”

'Profilo ile tasarruf ediyorum, çevreyi koruyorum' yarışmasına dileyenler enerji tasarrufu ile ilgili deneyimlerini anlatan hikaye, fotoğraf ve videoları ile katılabiliyorlar. Şimdiye kadar http://www.tasarrufediyorum.com sitesinde çok sayıda deneyim paylaşıldı. Yarışmacılar Pelin Özay ve Sezai Yılmaz’ın hikayeleri bunlara iki güzel örnek.

“Profilo ile ısı tasarrufu: Profilo fırınımda yemek yaptıktan sonra fırının kapağını açık bırakıyorum. Böylece hem fırınım soğumuş oluyor, hem de mutfak peteğini kapalı tuttuğum halde fırından gelen sıcacık hava ile ısınmış oluyoruz. Bu da doğalgaz faturasında tasarruf etmemizi sağlıyor. Profilo fırınlarda pişen harika yemekler ve hamur işleri de cabası... Teşekkürler Profilo.”  Pelin Özay

“Elektrik hayatın vazgeçilmezidir. Aylık 120 TL’ye kadar elektrik faturası gelirdi. Evde başlattığımız tasarruf tedbirleri işe yaradı. Yatarken dolap haricindeki tüm elektrikli araçların fişleri çekiliyor. Kullanılmayan tüm araçların fişleri gün boyunca kapalı kalıyor. Tasarruflu ampulleri tercih ediyoruz. Bulaşık ve çamaşır makineleri akşam saatinde açılıyor. Çocuklar odada olmadıkların da ışıkları kapatmaları gerektiğini biliyor. Ve şu an faturamız 70 TL’ye kadar indi. Hem cebimizi hem enerjimizi korumaktan mutluyuz...” Sezai Yılmaz

Yarışma 19 Eylül tarihine kadar devam edecek

19 Eylül 2011 tarihine kadar devam edecek 'Profilo ile tasarruf ediyorum, çevreyi koruyorum' yarışmasında en çok beğenilen hikayeleri yazan ya da görüntüleyen ilk üç kişi, Profilo’dan buzdolabı, çamaşır makinesi ve elektrik süpürgesi kazanacak.