En Yüksek Teklif Ağaoğlu Şirketler Grubu'ndan Geldi



İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi İhalesinin 2. Oturumu gerçekleştirildi. İhalede, 1 milyar 460 milyon lira ile en yüksek teklifi Ağaoğlu Şirketler Grubu verdi.

Yapılan açıklamaya göre, İhaleye GAP İnşaat - VARYAP Konsorsiyumu'ndan da 1 milyar 220 milyon liralık teklif geldiği bildirildi.

İhale kapsamında yüklenici firma tarafından İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin tüm alt yapı çalışmaları, hafriyat işlemleri, uygulama projelerinin yapımı, ortak alanlardaki ulaşım yolları, kapalı otoparklar, teknik mahaller, metro istasyonu ve peyzaj işleri yapılacak.

Bunun yanı sıra projeye dahil olan 2 bin 500 kişilik konferans salonu, AVM, 5 yıldızlı otel, ofis alanları ve rezidanslar için 1 milyar 460 milyon lira hasılat taahhüt edildiği kaydedildi.

Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, ''Şimdi bu teklifleri değerlendireceğiz. Komisyon evrakları inceliyor. Önümüzdeki günlerde açıklamasını yapacağız'' diye konuştu.