Enerji Dostu Klima Santrali



HSK Havalandırma Endüstri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından geliştirilen enerji verimliliği sağlayan klima santralleri, düzenlenen bir toplantıda tanıtıldı. Hilton Otelinde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan HSK Genel Koordinatörü Vural Eroğlu, enerjinin günümüzün en kıymetli emtiası olduğuna dikkati çekerek, enerji verimliliğinin öneminin giderek arttığını söyledi.

Havalandırma servisi

Klima santrallerini binaların “Görünmeyen kahramanları” olarak niteleyen Eroğlu, kalabalık alışveriş merkezleri, hastaneler, kamu kurum ve kuruluşları gibi birçok insanı içinde barındıran binaların içinde klima santralleri bulunduğunu söyledi. Eroğlu, elektrik enerjisini soğutma ya da ısıtma enerjisine dönüştürüp bunu da klima santrallerine sevk etme yoluyla havalandırma servisi sunduklarını anlattı.

Klima santralleri

Türkiye’de klima kültürü geliştikçe yerli üretimin de arttığına işaret eden Eroğlu, şirketlerinin pazar payının yüzde 15 olduğunu ve üretimlerinin de yüzde 30’unu ihraç ettiklerini kaydetti. Toplam 28 yıldır klima santralleri ürettiklerini ve üretimleriyle ithalat oranını önemli ölçüde azalttıklarını anlatan Eroğlu, Pakistan, Libya, Dubai, Türkmenistan, Azerbaycan gibi birçok ülkeye de klima santralı ihraç ettiklerini ifade etti.