Enerji Etkinliği ICCI, İstanbul'da Başlayacak



Uluslararası enerji etkinliği ICCI'nin 15 incisi 13-15 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da başlayacak. 15. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı ICCI'nin  bu yılki ana teması "Küreselleşme Sürecinde Enerjide Arz Güvenilirliği, Enerji Verimliliği, Sürdürülebilir Enerji ve Çevre Politikaları" olarak belirlendi. Uluslararası anlamda hem konferans hem de fuar etkinliklerinin bir arada gerçekleştiği tek platform olan ICCI, enerji ile ilgili kamu, özel sektör ve akademik kurumları da bir araya getiren en etkin buluşma noktası.

Aralarında sponsor olarak EnerjiSa ve İGDAŞ'ın bulunduğu Zorlu Enerji, GE Energy, Borusan, Siemens, Gamesa, Wartsila, Mobil, Shell, Areva, Kawasaki, Soyut Wind , gibi firmaların bulunduğu 100'e yakın enerji firması, 3 bin kişiyi aşan ziyaretçi sayısı, 130;a yakın konuşmacının katıldığı ICCI, enerji sektörünün sanayi ile buluştuğu, sektörün en iyi tedarikçi firmalarının sunduğu enerji ve çevre teknolojileri ve teknik bilimsel ve güncel konuların ele alındığı Türkiye'nin en önemli enerji mecrası olarak nitelendiriliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Elektrik İşleri Etüt İdaresi ve Dünya Enerji Konseyi Milli Komitesinin yanı sıra, Türkiye Kojenerasyon Derneği, Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD), Bölgesel Çevre Merkezi REC Türkiye, World Alliance for Decentralized Energy (WADE), Rüzgar Enerjisi Santralleri Yatırımcıları Derneği (RESYAD), Hidroelektrik Santralleri Sanayi İşadamları Derneği (HESİAD), American Society of Mechanical Engineers (ASME) ve Cogen Europe gibi enerji sektörünün en önemli dernekleri, destekleriyle ICCI 2009'de yer alacak.

ICCI 2009 Fuar ve Konferansında, dünya enerji sektörü ile ülkemiz enerji sektörüne genel bakış çerçevesinde;  Enerjide Liberalleşme ve Yeniden Yapılanma, Talep ve Arz Projeksiyonları, AB Enerji Politikaları, Enerji Yatırımlarının Finansmanı, Enerji Hukuku, Enerji Verimliliği, Karbon Piyasaları ve Emisyon Ticareti, Yüksek Verimli Enerji Üretim Teknolojileri, Enerji Tesis İşletmeciliği, Yenilenebilir Enerji, Atık tan Enerji Üretimi ve Çevreci Enerji Teknolojileri gibi teknik konulara da hem ulusal hem de uluslararası ölçekte yer verilecek.