Enerji Kazanımı + Enerji Tüketimi=Energy2



Schüco, çevreye duyarlı kimsenin duyarsız kalamayacağı enerji kazanımı ve enerji tasarrufu konularında her gün daha da geliştirdiği ürünlerini İstanbul Yapı Fuarı’nda sergiledi. 2000’i aşkın kişinin ziyaret ettiği standı ile Schüco, gerek farkını ortaya koyan kalitesi gerekse geniş ürün yelpazesi ile yine Yapı Fuarı’nın en ilgi çekici markalarından olmayı başardı.

Tüm dünyada kalitesi, sistem çeşitliliği ve araştırma - geliştirmeye verdiği önem ile tanınan Alman markası Schüco’nun Türkiye’de faaliyet gösteren bağlı firması Schüco Türkiye, 02 – 06 Mayıs 2007 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Yapı 2007 Fuarı Salon 2’de yer alan 185 m2’lik standında ürünlerini sergiledi. Tüm dünyada her gün daha fazla önem kazanan “enerji tasarrufu ve enerji kazanımı” konusunda üzerine düşen görevi yapan Schüco, fuar standında alüminyum, PVC ve güneş enerjisi sistemlerine yer verdi.

Alüminyum ürün grubunda markanın en dikkat çekici yeniliği, ürün yelpazesine yeni katılan AWS alüminyum pencere sistemi oldu. Schüco Pencere AWS sistemi, geniş bir profil yelpazesinden, çok çeşitli açılış şekillerine kadar pek çok özelliği bir arada sunmakta. 50 mm’den başlayıp 75 mm derinliğe kadar ulaşan sistem çeşitliliğine sahip Schüco Pencere AWS, özel izolasyon bariyerlerinin kullanımı ile HI -Yüksek izolasyon ve hatta SI olarak tabir edilen Süper izolasyon özelliği sunabiliyor. Çeşitli kasa profili derinliklerine göre değişik isimler ile anılan bu serinin en çok uygulanan izolasyonlu sistemleri ise AWS 60 ve AWS 65.

Alüminyum ürün grubunda ADS 80 FR 30 yangına dayanımlı çok amaçlı kapı; sadece parmak izi tanımlanan yetki sahiplerinin açabildiği Schüco ADS 65 parmak izli kapı, tek düğmeye dokunarak otomatik açılabilen Royal S 160 e-slide sürme kapı ve Tiptronik mekanizmaya sahip programlanabilir pencere ise ilgi çeken ürünlerden birkaçı oldu.

Hem teknik, hem görünüm açısından geliştirilmiş profil serileri ile enerji tasarrufu, PVC ürün grubunda da önemle üzerinde durulan bir araştırma ve geliştirme konusu. Yapı fuarında Schüco PVC sistemlerindeki yeni teknolojinin en önemli temsilcilerinden biri 8 odacıklı yapısı ile patentli PVC / Alüminyum birleştirme teknolojisine sahip Schüco Corona SI 82+ sistemiydi. Üç drenaj seviyesi ve üçlü camlama sayesinde 0.9 W/m²K’lık mükemmel bir pencere U değeri elde edilmesini sağlanmış. Ayrıca Corona CT 70 HS TopAlu alüminyum kapaklı kaldırmalı sürme kapı, farklı dizaynı ve açılım sistemi ile bir diğer ilgi odağıydı.

Güneş enerjisi sistemleri alanında ise Schüco; özellikle saçak sistemi ile enerji kazanımı konusu ile yakından ilgilenenlerin dikkatini çekti. Enerji üretiminin yanı sıra gölgelendirme ve hava şartlarına karşı koruma özellikleri ile üçlü kullanım sağlayan bu sistemin yanı sıra fuarda sergilenen bir diğer Schüco güneş enerjisi ürünü, dış cephe sistemiydi. Cepheden enerji elde edilmesini sağlayan bu sistem sayesinde artık cepheler sadece ısı yalıtımı amaçlı olmaktan çıkarak, binaların enerji üretim noktalarından birisi.