Enerji Sektörü Geleceğini Tartışacak



Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2-3 Temmuz 2009 tarihinde İstanbul'da "Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı" düzenliyor. İki gün sürecek konferansta, dünyada ve Türkiye'de enerji piyasalarının geleceği ile enerji yatırımlarının finans kaynaklarının değerlendirilmesi yapılacak. Bunun yanı sıra daha etkin bir enerji piyasası kurulması konusunda atılması gereken adımlar da tartışılacak. Ayrıca ABD'de başlayarak tüm dünya ülkelerini etkilemeye başlayan küresel finansal krizin, başta Türkiye olmak üzere tüm ülkelerin enerji sektörleri üzerindeki etkisi araştırılacak. Konferansın, birinci gününde Türkiye ve dünyanın ileri gelen üniversitelerinden çok sayıda yerli ve yabancı bilim adamı enerji finansmanı konusunda bildiri sunacak.
    
Bakan da katılıyor

Konferansın ikinci gününde ise başta düzenleyici kuruluşlar olmak üzere, uluslararası enerji kuruluşları, üniversiteler, bankalar ve KOBİ temsilcileri katılacak. Konferansın açılışını 3 Temmuz'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener yapıyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Hasan Köktaş'ın bir sunum yapacağı konferansta, Enerji Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürü ile TEİAŞ ve BOTAŞ Genel Müdürleri'nin yanı sıra Türkiye Doğal Gaz Dağıtım Şirketleri Derneği, Petrol Platformu Derneği, Hidroelektrik Santralları Sanayi İşadamları Derneği başkanları da konuşmacı olarak katılacak. Toplantıya KOBİ'leri temsilen KOSGEB Başkanı sayın Mustafa Kaplan katılacak. Konferaransın birinci günündeki günündeki akademik oturumlarda ABD Northern Illinois Üniversitesinden Prof. Timur Gök "Finansal Kriz, Yeni Dünya Düzeni ve Enerji Piyasaları" başlıklı bir sunum yapacak. Konferansın ikinci günündeki enerji sektörü ve uygulamacılara yönelik oturumlarda ise Amsterdam Enerji Piyasası (APX) Başkanı Bert den Ouden ve Almanya Bochum Üniversitesi Madencilik ve Enerji Hukuku Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. John Christian Pielow birer bildiri sunacak. Konferans, T.C. Merkez Bankası, British Petroleum (BP), Botaş, ve Güneş Danışmanlık tarafından destekleniyor.