Enerji Verimliliği Tebliği



Bu yıl yürütülecek yetkilendirme eğitim ve sertifikalandırma çalışmalarıyla ilgili bedeller ve ücretler belirlendi. Yetki belgesi bedeli üniversiteler, meslek odaları, enerji verimliliği danışmanlık şirketleri için 7 bin 500 lira olacak.

Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü, enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması kapsamında 2011 yılında yürütülecek yetkilendirme, eğitim ve sertifikalandırma çalışmalarıyla ilgili bedel ve ücretleri belirledi.

İdarenin, ''Yetki Belgesi ve Sertifika Bedelleri ile Sertifika Bedellerinin Yetkilendirilmiş Kurumlara Ödenecek Bölümü Hakkında Tebliği'', Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, yetki belgesi bedeli üniversiteler, meslek odaları, enerji verimliliği danışmanlık şirketleri için 7 bin 500 lira olacak.

2010 yılı başvuruları kapsamında değerlendirmesi devam eden şirketler, yetki belgesi bedelini 2010 yılı için belirlenen ücretler üzerinden ödeyecek.

Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğüne bildirilen yıllık toplam enerji tüketimi ve toplam inşaat alanı bilgileri esas alınmak suretiyle enerji yöneticisi görevlendirmekle yükümlü olduğu tespit edilen kamu kesimine ait bina ve işletmelerde fiilen enerji yöneticisi olarak görevlendirilecek kişilerin, kurumlarınca Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen enerji yöneticisi eğitimlerine gönderilmesi halinde ilgili kamu kurumundan ücret alınmayacak.