Enka, Dilovası’na Meslek Lisesi Yaptı, Eğitim Tam Burslu Olacak



Enka Holding ve Enka Spor, Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı’nın Kocaeli’nin Dilovası İlçesi’ne bağlı Demirciler Köyü’nde yaptırdığı, 22 derslik, 15 atölye, 5 labarotuvarı olan Özel Enka Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi törenle açıldı.

7 öğrenciyle 1 öğretmenin düştüğü okulda öğrenciler tam burslu eğitim görecek. Eğitime 2008 yılında geçici binada hizmet vermeye başlayan Özel Enka Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, bundan böyle Makine Organize Sanayi Bölgesi’nin hibe ettiği arazide, 30 bin metrekare toplam alan üzerinde, 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip yeni binasında eğitim görecek. SBS puanına göre öğrenci alan ve tam burslu eğitim veren okul, özel eğitim kurumları içerisinde de ücretsiz olması nedeniyle ilk olma özelliğini taşıyor.

16 milyon lira burs

Enka Spor, Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı Kurucu Başkanı Şarık Tara, vakfın 2014 öğrenciye her yıl 16 milyon TL burs verdiğini, yaptırdıkları okullarda 2 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Şarık Tara şunları söyledi:

“Okulumuz sadece eğitim öğretim vermeyecek. Ayrıca İŞKUR ile birlikte çalışarak bu okulda her yıl 1500 gence ve yetişkine meslek kazandırmak amacıyla mesleki ve teknik eğitim verilecek. Toplam 750 öğrenci kapasiteli okulda şu anda 200 öğrenci öğrenim görüyor ve 30 öğretmen ile endüstriyel otomasyon mekatronik, makine ve kimya dallarında eğitim veriliyor.”

Kocaeli Valisi Ercan Topaca da, Kocaeli’de eğitim ve öğretimde bazı eksiklikler bulunduğunu, şu anda bölgede 1600 yeni dersliğe ihtiyaç olduğunu hatırlattı ve diğer işadamlarından destek istedi.