ENKA'dan Korea ile Nükleerde İşbirliği

ENKA İnşaat, Güney Koreli Korea Electric Power Corporation (KEPCO) ile Türkiye'de nükleer enerji alanında işbirliği yapmak üzere ön anlaşma imzaladı.

Türkiye'nin ilk nükleer enerji santralının inşası amacıyla 21 Şubat'ta yapılması beklenen ihaleye katılacak 18 firmanın hazırlıkları sürerken, ENKA İnşaat yabancı ortak olarak, sahip olduğu nükleer santrallar ve hidroelektrik santrallarıyla Güney Kore'nin elektriğinin büyük bir bölümünü üreten KEPCO ile ön anlaşma imzaladı. The Korea Times gazetesinin internet sitesinde dün yer alan habere göre KEPCO Başkanı ve CEO'su Lee Won-gul, Ankara'da geçen cuma günü yapılan imza töreninde, "Geçen 30 yılda biriktirdiğimiz nükleer teknoloji deneyimimizle bağımsız bir enerji üreticisi olarak, ülkenizin ilk nükleer santral inşaatı projesine katılmak istiyoruz" dedi.

KEPCO, 2015 yılına kadar dış satışlarını 4 milyar dolarla toplam satışlarının yüzde 8,3'üne yükselterek Asya'nın en büyük elektrik şirketi olmayı hedefliyor. Şirket şu anda yurtdışına yıllık 200 milyar won tutarında satış yapıyor.