EPDK'dan ''Aydınlatma'' Açıklaması



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı gazetelerde alt geçit aydınlatmalarıyla ilgili sorunlar yaşandığı ve konuda EPDK'dan düzenleme beklendiği yönünde haberlerin çıktığı anımsatıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun 6 Haziran'daki toplantısında Aydınlatma Yönetmeliği'nde düzenlemeye gittiğinin vurgulandığı açıklamada, toplantıda alınan şu karara yer verildi:

''Dağıtım şirketi, dağıtım bölgesindeki yerleşim yerlerinde bulunan otoyollar hariç, kamunun genel kullanımına yönelik meydan, bulvar, cadde, sokak, yaya yolu, sahil şeridi yürüme yolu, araç veya yaya alt ve üst geçidi, tünel ve köprülü kavşak aydınlatmasından ve bunlara ait gerekli aydınlatma sistemleri ve ölçüm sistemlerinin tesis edilmesi ve işletilmesinden sorumludur. Bu sorumluluk, imar planlarında cadde veya sokak olarak belirlenen meskun yerlerin tamamını kapsar.

Bu kapsamda alt geçit gibi yerlerin aydınlatılmasının dağıtım şirketinin yükümlülüğünde olduğu düzenlenmiş olup, bu konuda Kurulumuz tarafından yapılması gereken yeni bir düzenleme yoktur.''