EPDK'dan Ermenistan Elektriğine Veto



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün milli maç için ziyaret ettiği Ermenistan ile ilişkilerdeki yeni açılım "enerji" sektesine uğradı. Rus enerji devi İnter Rao’nun Türkiye’de faaliyet gösteren iştiraki TGR’nin, Ermenistan’dan elektrik ithal etme talebi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından reddedildi.

Ermenistan ile Türkiye arasında sporla başlayan yeni açılımın ulaştırma ve enerji alanında devam etmesi gündeme geldi. Önce Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Ermeni hükümetine Bakü-Kars-Tiflis demiryolu projesine katılma çağrısında bulundu, ardından enerjide ortaklık için harekete geçildi.

Ermenistan Enerji Bakanı Armen Movsisyan, Ermenistan elektrik idaresiyle bir Türk şirketi arasında, anlaşma imzalandığını açıkladı. Söz konusu anlaşmayı imzalayan Unit Group henüz EPDK’ya başvuru yapmazken, anlaşma konusunda Enerji Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nın bilgisi olmadığı öğrenildi. Bu arada EPDK, Ermenistan’dan elektrik ithal ederek Doğu Anadolu’nun elektrik ihtiyacını karşılamak isteyen TGR’nin başvurusunu reddetti.