Epson Projektör Satışları 100 Bine Ulaştı



Epson, yeni geliştirdiği dünyanın en küçük ve yüksek çözünürlüklü 3LCD çiplerinin seri üretimine başladı. Dünya 3LCD ihtiyacının yaklaşık yüzde 90'ını Epson’un karışladığını söyleyen Türkiye Ofis Müdürü Sevil Kanat, yıllık projektör satışının artık 100 binlerle ifade edildiğini vurguladı.

Her geçen gün çözünürlüğün daha küçük boyutlarda da artırılması yönünde çalışmalarına büyük bir hızla devam eden Epson’ın 1,4 cm gibi küçük ölçülerde de aynı parlaklık düzeyini sağlayabilen yeni 3LCD çipleri, yüzde 73’lük bir oranla daha net bir görüntü elde edilmesine imkan veriyor. Projektörlerde kullanılan ve renk kalitesi ile öne çıkan LCD teknolojisi, göz sağlığı açısından da kullanım kolaylığı sağlıyor. Ürün çeşitliliğinde esnek olan ve farklı ihtiyaçlara cevap verecek cihazlar sunan LCD teknolojisi diğer teknolojilere göre ciddi enerji tasarrufu da sağlıyor

Dünya 3LCD ihtiyacının yaklaşık yüzde 90'ını Epson karşılıyor

Dünyadaki 3LCD ihtiyacının yaklaşık yüzde 90’ını Epson’ın karşıladığını ifade eden Epson Türkiye Ofis Müdürü Sevil Kanat, Türkiye’deki projektör satışlarının da 100 bine yaklaştığını dile getirdi. Türkiye projektör pazarının büyük bir hızla büyüdüğüne de dikkat çeken Kanat, ürünün iş dünyası trendlerine bağlı olarak kullanım alanlarının arttığını ve özellikle en yüksek satışların eğitim sektöründe gerçekleştiğini hatırlattı. Kanat ayrıca, genel olarak teknolojiye ilginin artmasının, çeşitlilik, yüksek çözünürlük ve daha yüksek parlaklık özelliklerinin bu ilgide etkili olduğunu belirtti.

Kanat, Türkiye pazarına ilişkin şunları söyledi:

"Bu satış rakamlarıyla Türkiye, Avrupa, Ortadoğu, Afrika (EMEA) Bölgesi’nin, projektörlerde en hızlı büyüyen ülkesi haline geldi. 100 bine dayanan projektör satışlarının yüzde 65’ini eğitim sektörü oluşturuyor. Talep özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ve özel dershanelerden geliyor. Yeni öğretim yılının taleplerini de göz önünde bulundurduğumuzda ve Epson’ın görüntü kalitesini artıran yeni yatırımları ile 2009 yılını projektör kategorisinde yine büyümeyle kapatacağımızı düşünüyoruz".