Ercan’dan Sonra İstanbul’a Talipler



Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, KKTC ile ilgili hedeflerini anlatan Turanlı, bu yıl inşaatına başlayacakları yeni Ercan havalimanı ile gurur duyulacak bir tesis inşa edeceklerini ve Ada’ya gelecek yolcu sayısını 3 milyondan 10 milyona çıkaracaklarını söyledi.

Ercan havalimanını geçen yıl 300 milyon Euro doğrudan yatırım, 350 milyon Euro da KKTC’yle ciro paylaşımı yapmak şartıyla toplam 650 milyon Euro’luk yatırım karşılığında kiralayan Turanlı, Terminal Yapı ve KKTC’de yerel ortakları Kaner Grubu’yla konsorsiyum oluşturduklarını belirterek, Kıbrıs’ta tüm sektör ve esnafla işbirliği içerisinde çalışmak istediklerini ifade etti.

Hizmet bedellerinde son aylarda yaşanan artışlardan KKTC medyasında eleştiri aldıklarına dikkat çeken Turanlı, kurdukları T&T adlı konsorsiyumun fiyatları belirlemediğini KKTC devletinin yapmış olduğu düzenlemelerden sorumlu olmadıklarını anlattı. Turanlı, KKTC medyasının büyük ilgi gösterdiği basın toplantısında havalimanı ile ilgili yanlış bilgiler ve dedikodularla değil, ilk ağızdan bilgilerle haber yapmasını istedi.

300 milyon Euro ile Ercan’ın işletmesi ve yapımını üstlendiklerini, tüm yükümlülüklerini yerine getirdiklerini, zamanından önce ödemeyi yaptıklarını, ancak haklarında “akla mantığa gelmeyen haberler” yapıldığını söyleyen Turanlı, haberlere konu olan KDV konusunun ise devletle çözüleceğini kaydetti. Turanlı, şirket olarak üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getireceklerini, kimseyle aralarında sorun olmasının mümkün olmadığını ifade etti.