Yapı Kredi Koray, Eskişehir'in İlk Alışveriş Merkezi “NEO” yu Hayata Geçiriyor

















Ülkemizin öncü gayrimenkul yatırımcı ve geliştiricisi Yapı Kredi Koray, Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde 50 bin m² açık alana sahip arazi üzerine yapılacak ve hipermarketinin Carrefour-Sa olacağı alışveriş merkezi projesi NEO’yu hayata geçiriyor.

Çok özel konut projelerini gerçekleştiren, konutta yatırıma devam eden Yapı Kredi Koray’ın deneyim ve kalitesini her anlamıyla yansıtan alışveriş merkezi projesini paylaşmak üzere Genel Müdür Hakan Kodal’ın ev sahipliğinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Eskişehir’in ilk alışveriş Merkezi NEO hakkında bilgi verildi ve Eskişehir’in yatırımcı açısından taşıdığı önemli potansiyel anlatıldı.

Toplantıya Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dr.M.Tacettin Sarıoğlu ve Alkaş Danışmanlık’tan Avi Alkaş'ın yanı sıra, Carrefour-Sa, Koray İnşaat, Era Mimarlık ve YKS Tesis Yönetim Hizmetleri'nden yetkililer de katıldı.

Şehirleşme oranı, sosyo-ekonomik göstergeler, perakende firmalarının ciro göstergeleri ve okur-yazarlık oranı ile Türkiye'nin önde gelen ilk beş şehri içinde olan Eskişehir'in önümüzdeki dönemde en çok konuşulacak kentlerden biri olmasının bu yatırım kararında önemli rol oynadığını belirten Yapı Kredi Koray Genel Müdürü Hakan Kodal “ NEO, Eskişehir'in ilk Alışveriş Merkezi olmasının yanısıra Türkiye için de yeni bir konsept olacak. Tek kat üzerine kurulmuş, farklı mimari çizgisiyle, keyifli yeşil alanları ve eğlence merkezi ile NEO, kendi kategorisinde, adı üzerinde, İLK, TEK ve YENİ.”dedi.

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. M.Tacettin Sarıoğlu ise Eskişehirlilerin ülke ve dünya gerçeklerini kolay kavrayabilen, ekonomik özgürlükleri oluşmuş, yüksek gelişmişlik birey bilincini taşıyan insanlar olduğuna değinerek “Bu zenginlik yaratma istencimizi hareketlendiren, yatırım için kentimizi tercih eden, kamu zihnine yakınlaşarak bizlerle eşgüdümlü çalışmada bulunan Yapı Kredi Koray’a ve Hakan Kodal’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Alkaş Danışmanlık’tan Avi Alkaş da konuşmasında “Büyük alışveriş merkezleri dalgasının Anadolu’nun gelişmiş şehirlerine yayılması sürecinde Eskişehir’de önemli bir potansiyel olduğuna inanıyorum” dedi.

Eskişehir Tepebaşı’nda Yeni Bir Yaşam Alanı: NEO

Şehirleşme oranı, sosyo-ekonomik göstergeler, perakende firmalarının ciro göstergeleri ve okur-yazarlık oranı ile Türkiye'nin önde gelen ilk beş şehri içinde olan Eskişehir, kültür ve eğitim düzeyi yüksek genç nüfusa sahip bir il olarak da dikkat çekiyor. Eskişehir’in Merkez İlçesinin, Tepebaşı Mahallesi'nde yaklaşık 50 bin m²’lik açık alana sahip arsa üzerinde gerçekleştirilecek projenin hipermarketi 11 bin m²lik bir alan üzerine kurulacak ve Carrefour-Sa tarafından işletilecek.1100 araçlık kapalı otoparkı, sineması, bowling salonu, food court'u ve mağazaları ile NEO Alışveriş Merkezi, şehrin ilk alışveriş merkezi olacak. NEO’nun, şehrin gelişim aksı üzerinde, tek kat üzerine kurulu olması, farklı mimari çizgisi, keyifli yeşil alanları ve eğlence merkezi, projeyi diğer projelerden ayıran özelleklerden sadece birkaçı. Açılış tarihi Ekim 2006 olarak planlanan NEO’nun, ziyaretçi sayısı da 7 milyon olarak hedefleniyor. Yapı Kredi Koray; alışveriş merkezi projesinde piyasanın, konusunda uzman kurumlarıyla işbirliği yapıyor. Ticari konsept, pazarlama, mağaza miksi konuları ALKAŞ Alışveriş Merkezleri Danışmanlık ile; proje, teknik tasarım ve müşavirlik konusunu ise ERA Şehircilik, Mimarlık, Müşavirlik ile gerçekleştiriliyor.

İletişim: BEZE GROUP
info@bezegroup.org