Erdemir İşçilerinin Maaşlarına Tırpan



Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Ereğli Demir Çelik Fabirakaları işçi maaşlarında yüzde 35 indirim yapma kararı aldı. Karar işçileri memnun etmedi. Ekonomik kriz nedeniyle sıkıntı içinde olduğu belirtilen Erdemir'de bir süredir işçi çıkarılacağından veya maaşlarda indirim yapılacağından söz ediliyordu.

Erdemir yönetimi bugün İstanbul işçi temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmeden işçi maaşlarında yüzde 35 indirim yapılması kararı çıktı. Maaş indiriminin 2010 Eylül ayına kadara süreceği belirtildi. Ayrıca emekliliği gelen ve ayrılmak isteyenler için de babadan oğula takas sistemi devreye sokulacak. Buna göre emekliye ayrılan işçiye tazminatının bir bölümü verilmeyecek, yerine oğlu düşük maaşla işe alınacak.

Alınan karalar Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş tarafından işçilere bildirildi. Kararlar sendika önünde bekleyen yaklaşık bin işçiyi memnun etmedi. "Bizi sattınız", "yönetim istifa" sloganları atan işçiler, sendikayı protesto etti. İşçiler, bir süre daha sendika önünde bekledikten sonra dağıldı.