Erdemir, Konutlaşma Sorununa "Living Steel" Konsorsiyumu ile Destek Veriyor

Ürünleriyle ve uluslararası platformlarda katıldığı etkinliklerle dünya çelik sektöründe adından söz ettiren Erdemir; artan nüfus dolayısıyla ortaya çıkan konutlaşma sorununa, Uluslararası Demir Çelik Enstitüsü (IISI) önderliğinde oluşturulan "Living Steel" konsorsiyumu ile destek veriyor.

Erdemir tarafından yapılan açıklamaya göre, yapı sektöründe çeliğin pazar payını artırmak amacıyla oluşturulan, 5 yıllık "Living Steel" konsorsiyumu bütçesinin, 14.25 milyon euro olması öngörülüyor. Dünyanın önde gelen çelik üreticilerini bir araya getiren programda Erdemir'in yanısıra; Arcelor, Baosteel, BlueScope Steel, CELSA Group, Corus, IMIDRO, Mittal Steel, Posco, Ruukki ve Tata Steel yer alıyor. Ayrıca "Yapısal Çelik için Avrupa Konvansiyonu" (The European Convention for Constructional Steelwork), "Çelik Yapılar Enstitüsü" (The Steel Construction Institute) ve "Uluslararası Çinko Birliği" (The International Zinc Association) de destekleyici üyeler olarak projeye katılmış bulunuyor. Yönlendirme Grubu Başkanlığını BlueScope Steel'den Carl PERRY ve Proje Direktörlüğünü ise IISI'dan Scott CHUBBS'ın yürüttüğü Living Steel konsorsiyumu ikinci toplantısı, 30 Haziran-3 Temmuz 2005 tarihleri arasında İstanbul'da yapıldı. Living Steel'in kısa sürede gerçekleştirdiği gelişmenin heyecan verici olduğunu ifade eden Scott CHUBBS, sektörün tüm kollarından gelen olumlu geribildirimlerin, insanların fark yaratmak konusundaki isteğini gösterdiğini belirtti.


Uluslararası Çelik Konut Mimarı Yarışması düzenlenecek, son katılım 1 Aralık 2005
Dünyadaki konutlaşma sorunu karşısında yenilikçi çözüm önerilerini teşvik eden "Living Steel", luslararası çelik konut mimari yarışması düzenliyor. Çeliği kullanarak sürdürülebilir ve yenilikçi yaşam alanları tasarlanmasını hedefleyen yarışma, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmanın, ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Yarışma, 1-6 Temmuz 2005 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen ve Living Steel'in sponsorları arasında yer aldığı, Uluslararası Mimarlar Birliği İstanbul Kongresi'nin Ödül Töreni Bölümünde (6 Temmuz), Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi A. Kerim Dervişoğlu tarafından duyuruldu. Yaptığı konuşmada Living Steel oluşumu hakkında bilgi veren Genel Müdür; 2028 yılında nüfusun 8 milyarın üzerinde olacağını hatırlatarak, dünyanın dört bir yanındaki mimarları, çeliği kullanarak, artan nüfusun ihtiyaçlarına cevap verecek çözümler ortaya koymaya davet etti. Çeliğin yüksek kaliteli ve konforlu yaşam alanları oluşturulması için benzersiz bir malzeme olduğunu belirten Dervişoğlu, çok yönlülüğü ve esnekliğiyle de farklı kültür ve çevre koşullarında kullanım için ideal olduğunu ifade etti. Living Steel yarışması Uluslararası Mimarlar Birliği'nce onaylanan bir jüri tarafından karara bağlanacak. Katılımı kesinleşen jüri üyeleri arasında dünyaca ünlü mimarlar Glenn Murcutt, Charles Correa, Andrew Ogorzalek ve Jaime Lerner de yer alıyor.

Başvuru tarihi 1 Aralık 2005'te sona eren Uluslararası Çelik Konut Mimarı Yarışması'nda, projelerin 14 Nisan 2006 tarihine kadar teslim edilmesi gerekiyor. Kazanan eserlerin 50'şer bin euro ile ödüllendirileceği ve Polonya ile Hindistan'da inşa edileceği yarışma kapsamında, başvuran eserler arasında bir ön eleme yapılacak. Her iki ülke için en fazla onar adet olmak üzere, toplamda en fazla 20 eser ön elemeyi geçecek. Ön elemeyi geçerek yarışmaya davet edilen mimarlara, projelerini geliştirebilmeleri için 10'ar bin euro verilecek. Yarışma sonuçlarının 2006 Haziran ayında açıklanması planlanıyor.