Erdoğan: "AKM'yi de yıkmalıyız"



Başbakan Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Gezi Parkı'nda yaşananlara ve AKM ile ilgili gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Hürriyet.com.tr'nin haberine göre Başbakan ''Topçu Kışlası'nı yapacağız. Polis orada dün de vardı, bugün de var, yarın da olacak" dedi.

AKM'yi yıkmalıyız

"AKM’yi dahi biz yıkmalıyız. Yıkıp gururlanabileceğimiz bir proje yapmalıyız, bir opera binası yapmalaıyız Burası önemli bir merkez olmalı Gelen turistler gururla görmeli Topçu Kışlası yerinde yapılmalı, mevcut yeşil azami şekilde korunarak, yayalaştırmayı bitirelim herkes rahatça gezsin Burada böyle bir amaç var Ama olay başka yerlere çekildi Birilerine rant sağlanacak deniliyor Biz sadece bu millete rant sağlamının gayreti içerisindeyiz Bunların zihniyetine bakarsanız onlar gecekonduda yaşasın Biz kentsel dönüşüm diyoruz Düşüncesini, iradesini serdirebileceği bir adım atsın Benim belediye başkanlığı döneminde İstanbul’da dikilen 10 yaş üstü ağaçlandırma kadar hangi dönemde yapıldı 750 milyona yakın fidan diktik, dikiyoruz Yeşiller noktasında güçlendirelim diyoruz".

Topçu Kışlası'nı Yapacağız

"Topçu Kışlası ise kusura bakmasın Onu yapacağız Yeşilin daniskasını da yayalaştırma çalıştırmalarında yapacağız. 94 öncesi dönemde hava kirliliği yüzünden dolaşılamıyordu İçme suyu bulunmuyordu Ormanın yok ki suyun olsun Çöp dağlarından geçilmiyordu 368 bin ağaç kesilecekmiş Nasıl da biliyor Nerden biliyorsun, kim verdi sana bu bilgiyi Nereden yaptınız bu hesabı? Bunlar hesap kitap işi Sen gazetede köşe yazıyorsun diye her şeyi biliyorsun anlamına gelmez Biz bu işi bilenlerle yapıyoruz Hedef nedir? Hedef insandır 3-5 ağacı sökersin, yerine 50 ağaç dikersin..."

"Gezi projesinde kısa bir teknik bir bilgi vermek istiyorum; Cumhuriyet Caddesi’nde araçlar yer altına alınarak geçiş sağlanacak Taksim Meydanı’nda araç görmeyeceğiz, halkımız dolaşacak Toplu Kışlası yapıldığı zaman giriş katı ister AVM yapılabilir, şehir müzesi yapılabilir Atılmış bir adım kesin olarak yok, bir imza yok Cumhuriyet Caddesi’nde mağazalar yok mu, büfeler yok mu Neden bunlara isyan edilmiyor Bu olmazsa olmaz değil. Şehir müzesi de yapabiliriz Bunlar nihai kararlar değil Binanın tamamı AVM olacakmış falan bunlar gerçek değil Bizim orada bir otele de ihtiyacımız var"