Erdoğan: Alternatif Enerjide Çok Zenginiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yıllık 120 milyon kilovatsaat enerji üretecek olan Balıkesir’in Bandırma İlçesi’ndeki rüzgár enerji santralının açılış töreninde, Türkiye’nin son yıllarda bölgenin en güvenli enerji koridoru haline geldiğini söyledi.

Bilgin Enerji Yatırım Holding bünyesindeki Bares Elektrik tarafından yaptırılan ve 42 milyon dolara mal olan 20 türbinlik tesisin açılışında konuşan Erdoğan, Türkiye’nin zengin doğalgaz ve petrol yatakları bulunmamasının, enerji açısından yoksul olduğu anlamına gelmediğini açıkladı. Türkiye’nin alternatif enerji kaynakları açısından çok zengin bir ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan, hizmete açılan rüzgar enerjisi santralı ile toplam 20 megavat olan rüzgárda enerji elde etme gücünün, yüzde 150 artarak 50 megavata çıktığını vurguladı.

Yeterli bilgi var:
Milletin bilgi birikimi, dinamizmi, kalkınmaya duyulan ilginin, Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri haline getirmeye yeterli olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: "Kendimize güvenmemiz gerekiyor. Yeter ki kalkınma arzusunu, büyüme isteğini 7’den 70’e milletçe paylaşalım. Bu ülkenin kalkınması, yükselmesi ve gelişmesi için tek bir çivi çakan herkesin başımız gözümüz üstünde yeri var."