Erdoğan: "Güçleri Yetiyorsa Yıksınlar"



Hürriyet gazetesinden Erdinç Çelikkan ve Ender Baykuş'un haberine göre, Ankara Söğütözü'ndeki Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yapılan yeni Başbakanlık binası için, Ankara 11. İdare Mahkemesi’nin verdiği, bölgenin SİT statüsünün değiştirilmesini iptal eden karara rağmen inşaat bugün de devam ediyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Atatürk Orman Çiftliği'ne yapılan Başbakanlık binası tartışmaları ile ilgili olarak, "Yaptığımız hukuksuz bir şey yok, güçleri yetiyorsa yıksınlar. Yürütmeyi durdurdular, bu binayı durduramayacaklar. Açılışını da yapacağım, içine de girip oturacağım" dedi.

Taraflara önceki gün tebliğ edilen kararın ardından çalışmaların durması gerektiğini söyleyen Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Ankara Valiliği’ni inşaatı mühürlemesini istedi.

Kararın temyiz edilmesini beklediklerini kaydeden Bozoğlu, “Temyize kadar inşaatın mühürlenmesi ve durdurulması gerekir. Çünkü mahkemenin kararıyla alan tarihi SİT statüsünü yeniden kazandı. Tarihi SİT alanında kesinlikle inşaat yapılamaz. Bu karar ışığında inşaatın mühürlenmesi ve alanın tekrar eski haline döndürülmesi gerekir. Bu nedenle Ankara Valiliği’ni inşaatı mühürlemeye davet ediyoruz. Eğer bu karar uygulanmazsa yetkililer hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi.