Erdoğan: “İş ve Sabancı'ya Ben İzin Vermedim”



İstanbul'da artık yatay mimari görmek istediğini belirten Başbakan Erdoğan, "İş ve Sabancı kulelerine ben izin vermedim. Benden önce karar verilip yapılmış şeyler" dedi Zeytinburnu'ndaki 16-9 İstanbul projesiyle ilgili "İstanbul'un siluetini bozuyor. Yıkın dedim yıkmadılar" açıklamasıyla dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu kez de İş Bankası ve Sabancı Kuleleri'ni eleştirdi.

İstanbul'a sevdalı olduğunu ve belediye başkanlığı döneminde yatay mimariye önem verdiğini hatırlatan Erdoğan, "Başkanlığım döneminde 15 olan emsali 3'e düşürdüm. İş Bankası ve Sabancı Kuleleri benim dönemimden önce yapıldı. Hepsi benden önce kararları verilip yapılmış şeyler" dedi. Dikey mimari anlayışına karşı olduğunu tekrarlayan Erdoğan, "Yeşile hasretiz" diye konuştu. Eşi Emine Erdoğan'la birlikte İstanbul Beşiktaş'taki Shangri-La Bosphorus Oteli'nin açılışına katılan Başbakan, yatırımcı Tanrıverdi Holding'i yatay mimariye sadık kaldıkları için kutladı.

250 milyon dolarlık otel

Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi de otelin söz verildiği tarihte tamamlanması için denizin yedi kat altına inilerek gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Hong Konglu ortakları Kerry Holding'le birlikte Avrupa'nın en güzel otelini inşa ettiklerini belirten Tanrıverdi, arsa bedeli hariç 250 milyon dolarlık yatırımın İstanbul'un turizmine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.