Eren Holding, Rixos'u İstanbul'a Getiriyor



Tekstilden perakendeye, turizmden enerjiye kadar pek çok alanda faaliyet gösteren ve 2006 cirosu 655 milyon doları bulan Eren Holding'in sahiplerinden Yahya Eren, İstanbul Yenibosna'da Kuyumcukent'in karşısında bulunan arsalarına 4 yıldızlı ve 5 yıldızlı 2 otel yapacaklarını açıkladı. Eren, "İşletmesini Rixos Otelleri'ne vereceğiz. Anlaşma önümüzdeki hafta kesinleşecek. İnşaata bu ay başlıyoruz" dedi.

Antalya ve Bodrum'da bulunan Rixos Otelleri'nin arsasına sahip olduklarını anlatan Eren, Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince'nin de kendileri gibi Bitlisli olduğunu, görüşmelerinin sürdüğünü ifade etti. Eren şöyle konuştu:

"Anlaşma aşamasındayız. İstanbul'da yapılacak oteller kongre turizmine hizmet verecek. 45 dönüm üzerine, Avrupa'nın en büyük kongre otellerinden biri olacak. 5 bin kişilik kongre yapılabilecek. 180-200 milyon dolarlık bir yatırım olacak."

Havaalanının yakınındaki bölgenin kongre turizmi için uygun olduğunu kaydeden Yahya Eren, turizmden para kazanmanın, diğer sektörlere göre daha zor olduğunu, ancak ellerinde bulunan arsayı değerlendirmek için böyle bir yatırım yapacaklarını söyledi.

Bitlis'e üniversite
Diyarbakır'da uçak kazasında ölen oğlu Nurullah Eren için Bitlis'te lise yaptırdıklarını hatırlatan Yahya Eren, bu kapsamda bir de üniversite kuracaklarını kaydetti. Üniversitenin adının Bitlis Eren Üniversitesi olacağını kaydeden Yahya Eren, "Burada üç fakülte olacak. 16 Nisan'da bu üniversitenin yapılması için Meclis'te kanun çıkarıldı. Bu üniversiteyi önümüzdeki yıl bitirmeyi planlıyoruz" dedi.

Türkiye'de bir Türk enerji firmasının yaptığı kömüre dayalı en büyük yatırımı gerçekleştirdiklerini anlatan Eren, Ereğli'de 2 milyar dolarlık yatırımla kömürden elektrik üreteceklerini, bu yıl sonunda çalışmalara başlayacaklarını kaydetti. Yahya Eren, enerji sektöründe büyümeye önem verdiklerini belirtti.