Eren Holding'e, Yerinde Kaynak Malzemesi Üretimi



Zonguldak'ın Çatalağzı beldesinde Eren Holding tarafından inşasına devam edilen santralde kullanılacak her türlü kaynak malzemesinin, Zonguldak Eğitim Geliştirme ve Yatırım Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ'nin üreteceği bildirildi.

Şirketin Genel Müdürü Soner Aksakal, AA'ya verdiği bilgide, santral inşaatında proje sahibi Çinli CMEC firması ve taşeron firma NPEC'nin santralin yapımındaki kaynak işlerinde kullanacağı her türlü malzemenin, merkezleri tarafından karşılanacağını söyledi.

Söz konusu firmaların daha önce bu tür malzemeleri Ankara'dan temin ettiklerini, merkezlerinin de aynı işi yapabildiğini öğrenen yetkililerin kendileriyle görüştüğünü anlatan Aksakal, şöyle devam etti:

''Firmaların siparişi üzerine yaklaşık 3 aydır kaynak işlerinde kullandıkları malzemeleri biz imal ediyoruz. Ayrıca onarılması geren malzemelerde bize getiriliyor. Firma yetkilileri, kaliteli ürün ürettiğimiz ve diğer çalışmalarımızdan memnun kaldıklarını, santraldeki çalışmaları tamamlanıncaya kadar bizimle çalışacaklarını belirttiler. Bu işi Zonguldak'a kazandırdığımız için mutluyuz. Misyonumuz, kentte faaliyet gösteren devlet ve özel kurumların yanı sıra fabrikaların ihtiyaçlarının da buradan karşılanması için kılavuzluk yapmaktır.''

Aksakal, geçen yıl Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra müessesesinde kömür taşımacılığında kullanılan 75 adet vagonun onarıldığını, 2.4 tonluk olarak da 80 adet yenisinin yapıldığını kaydetti.