Ergan Dağı Dünyanın Sayılı Kayak Merkezlerinden Olacak

Ergan Dağı Kış Kayak ve Doğa Sporları Projesi’nin 2005 yılında yapılması planlanan çalışmalarının yıl içerisinde başlayacağı öğrenildi.

Kayak Federasyonu eski Başkanı Hidrojeolog ve Jeoloji Mühendisi İsmet Ülker’in Türkiye’nin potansiyel kış ve kayak bölgelerini araştıran ve tespit eden 1969 yılı baskılı kitabından haraketle dönemin valilerinden merhum Recep Yazıcıoğlu tarafından Erzincan Valililiği, Belediye ve Yaylabaşı Belediyesi’nin müştereken başlattığı proje hazırlamak maksatıyla protokol oluşturulmuştu. Ancak maliyetinin yüksek olması sebebiyle uzun süredir hayata geçirilemeyen proje, 2005 yılında hayata geçirilecek. Uzun vadede yapılması planlanan Ergan Dağı Kış Kayak ve Doğa Sporları Projesi’nin 2005 yılında yapılması planlanan çalışmalar yıl içerisinde başlayacak.

Ergan Dağı Projesi’nin başlatılması için yapılan araştırmalar neticesinde İsviçre’li BGM firması seçilerek proje başlatılmıştı. Proje firmasının raporları doğrultusunda salt kış ve kayak olarak değil 12 ay kullanılabilecek, yörenin doğa sporları turizm, kültür, kaplıca ve diğer kaynaklarından azami istifade edilecek etütlerinde yapılması istenmişti. Ergan Dağı’nın zirvesinin 3 bin 290 metre olduğunu, kayak alanının ise yaklaşık bin 200 hektarlık bir alana sahip olduğunu, Alpler’de de bu kadar büyük alanın olmadığına değinen Yaylabaşı Belediye Başkanı Muammer Oğuz, tesislerin 2014 yılındki kış olimpiyatlarına kadar yetiştirileceğini belirtti.